Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

Net zoals bij ‘gewone’ migraine kunnen de duizelingen gepaard gaan met hoofdpijn, misselijkheid en braken, overgevoeligheid voor licht en geluid, of vlekken of flikkeringen voor de ogen. Bij vrouwen komen ze vaker rond de menstruatie voor.

De aanvallen van draaiduizeligheid variëren per patiënt sterk. Sommige patiënten hebben bijna nooit hoofdpijn tijdens de aanvallen maar zijn vooral misselijk en overgevoelig voor licht en geluid. Anderen daarentegen hebben juist vaak hoofdpijn tijdens of na de aanval en zien soms lichtflitsen. De aanvallen kunnen ook individueel per keer sterk verschillen.

De aandoening komt meestal voor bij patiënten die bekend zijn met migraine. Verder zijn deze patiënten vaak ook (over)gevoelig voor bewegingen en hebben vaker last van reisziekte.

Onderzoek

Om een goede diagnose te stellen is onderzoek nodig. Het onderzoek bestaat uit:

Behandeling

Als de aanvallen frequent optreden, kan er overwogen worden om medicatie te slikken (profylaxe) die de aanvallen kunnen voorkomen of verminderen. Meestal worden bètablokkers of anti-epilepsie medicijnen gebruikt. Deze middelen zijn niet voor iedereen geschikt. Daarnaast is het belangrijk uw levensstijl aan te passen. Mijdt grote spanningen en trek op tijd aan de handrem. Tijdens een aanval kunnen middelen gebruikt worden om misselijkheid en braken tegen te gaan.

Verloop

De klachten hebben een wisselend verloop, waardoor een voorspelling moeilijk is. Soms heeft de patiënt slechts een periode last of neemt de frequentie weer sterk af.

Praktische informatie

  • Afspraak maken/wijzigen

    Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

    Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

    Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
    Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
    gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

  • Contact afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

    U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis.  In de centrale hal aan de rechterkant.

    Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

    Telefoon: (020) 755 7029
    E-mail: [email protected]