Ziekenhuis Amstelland ervaart geen hinder van de wereldwijde computerstoring. Wij voorzien u graag zoals gebruikelijk van onze zorg.

Een coronaire bypass operatie, ook wel bypass operatie of open hart operatie genoemd, wordt uitgevoerd bij ernstige gevallen van verstoppingen (stenoses) in de kransslagaders die niet op een andere manier kunnen worden behandeld.

Onder algehele verdoving wordt een ader uit het been of de arm en/of slagader uit de borst gebruikt om een omleiding aan te leggen langs de  vernauwing van de aangetaste kransslagader. Het bloed stroomt dan via de omleiding naar de hartspier en zo neemt de bloedvoorziening naar de hartspier toe.

Na deze operatie hebben de patiënten in ons ziekenhuis een tijd nodig van herstel. Bij elke patiënt wordt individueel bekeken wanneer zij toe zijn aan ontslag. Na ongeveer 6 weken van herstel kunnen de patiënten rustig aan beginnen met revalideren. Dit gebeurt onder begeleiding en deze patiënten komen in aanmerking voor de hartrevalidatie.

De operatie vindt niet plaats in Ziekenhuis Amstelland maar in een academisch ziekenhuis. Patiënten komen na de procedure terug in Ziekenhuis Amstelland om te herstellen.

Specialismen & afdelingen