Ziekenhuis Amstelland ervaart geen hinder van de wereldwijde computerstoring. Wij voorzien u graag zoals gebruikelijk van onze zorg.

Als u bij de KNO-arts bent geweest met snurkklachten of obstructief slaap apneu syndroom kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een dynamisch slaap onderzoek, een zogenaamd Drug Induced Sleep Endoscopy (DISE), ook wel slaapscopie of slaapendoscopie genoemd.

Bij dit onderzoek wordt u met behulp van een slaapmiddel, dat via een infuus in de arm wordt toegediend, in slaap gebracht. Het onderzoek vindt plaatst in het behandelcentrum.

Tijdens het slapen (en snurken) wordt dan met een flexibele endoscoop door de neus in de keel gekeken en beoordeeld waar het snurken precies ontstaat.

De obstructie kan plaats vinden op het niveau van de neus, het zachte verhemelte en de amandelen, de achterzijde van de tong (tongbasis) en/ of het strotklepje. Het effect van het optillen van de onderkaak en zijligging wordt ook beoordeeld, dit alles aan de hand van een gestandaardiseerde score.

De uitkomst van dit onderzoek en de mate van obstructief slaap apneu syndroom bepaalt in belangrijke mate wat voor behandeling mogelijk is.

U kunt na het onderzoek nog wat slaperig zijn van het slaapmiddel dat u toegediend heeft gekregen en het is niet verstandig om deze dag zelf auto te rijden. Verder gelden geen beperkingen.

Na het onderzoek krijgt u een (telefonische) afspraak op de polikliniek KNO om de uitslag en de verder te nemen stappen te bespreken in de behandeling van snurken of obstructief slaap apneu syndroom.