Nadat u plaats heeft genomen op de behandeltafel, wordt het te behandelen gebied schoongemaakt met een desinfecterend middel. Dan volgt er een plaatselijke verdoving door middel van een injectie. Het inspuiten van de vloeistof voelt wat branderig aan. Na de verdoving voelt u geen pijn meer, wel voelt u dat de arts bezig is. Het te opereren gebied wordt afgedekt met een steriele doek die u niet aan mag raken. De behandeling neemt ongeveer twintig minuten in beslag.

Na de ingreep wordt de wond gehecht en worden hechtstrips aangebracht. Hier overheen komt een pleister. De pleister laat u 2 dagen zitten en de wond moet 2 dagen droog gehouden worden. Hierna mag de pleister dagelijks vervangen worden. Laat de hechtstrips zo lang mogelijk zitten, bij voorkeur tot de assistente de hechtingen weer verwijdert.

Als u na deze 2 dagen gaat douchen, kunt u dit het beste doen zonder pleister maar met de hechtstrips. De wond mag gewoon met water gereinigd worden.

Hechtingen verwijderen
Als u in het gezicht bent geopereerd, worden de hechtingen na 1 week verwijderd; elders op het lichaam worden de hechtingen na 2 weken verwijderd. U krijgt daarvoor een afspraak op de polikliniek Dermatologie.

Wat te doen bij napijn?
Bij eventuele napijn kunt u een pijnstiller nemen (bij voorkeur paracetamol).

Nog enkele opmerkingen

  • Als u bloedverdunnende middelen gebruikt, dient u dit vooraf aan de arts te melden, bij voorkeur bij het maken van de afspraak. U hoeft hier niet mee te stoppen.
  • Sommige patiënten hebben bij operaties antibiotica nodig vanwege hartafwijkingen. Als dit bij u het geval is, meld dit dan van tevoren aan de arts.
  • Geef aan of u een allergie heeft (bijvoorbeeld voor jodium of rode pleister)!
  • Geef aan als u een pacemaker of icd heeft.
  • Tijdens de ingreep wordt eventuele begeleiding verzocht in de wachtkamer te blijven.

Mogelijke complicaties
Een mogelijk gevolg van de ingreep is een bloeduitstorting, vooral bij een ingreep in het gezicht, waarbij meestal ook een zwelling optreedt.
Een mogelijke complicatie is een infectie, die zich uit door pijn, zwelling, roodheid en pus uit de wond.

Neem bij problemen (zoals nabloeding, hevige pijn, infectie) contact op met de polikliniek Dermatologie via telefoonnummer 020 – 755 7015.

Meer informatie
Voor meer informatie, zie www.huidziekten.nl

Specialismen & afdelingen