Het Heartpillow-project is oorspronkelijk bedacht door een Deense verpleegkundige. Speciaal voor borstkankerpatiënten ontwierp zij een kussentje dat pijn en zwelling na de operatie helpt te verminderen.

Gebruik
Het kussentje is zo gemaakt dat het makkelijk onder de arm gedragen kan worden (aan de geopereerde zijde). U kunt dan bijvoorbeeld met uw hand het bolvormige gedeelte van het kussentje vasthouden, zodat de arm niet te lang langs uw lichaam hangt. Dit kan verlichting brengen.

Het kussentje kan ook ondersteuning bieden bij het slapen en tijdens het autorijden. Tijdens het autorijden kunt u op deze manier de druk van de autogordel verminderen.

De ervaring leert dat het kussentje in het gebruik erg plezierig is. Dit zou kunnen resulteren in te intensief gebruik. Wij raden daarom aan het gebruik toch enigszins te doseren om eventuele problemen in de schouder te voorkomen.

Het advies is om zo veel mogelijk te bewegen en oefeningen te doen die door de fysiotherapeute zijn aanbevolen en met rust de heartpillow te gebruiken.

Wasvoorschrift
Het kussentje is met de hand te reinigen. Mocht u alleen de hoes willen reinigen, dan kunt u het korte stiksel loshalen en de hoes zonder vulling wassen.

De heartpillows worden gemaakt door de textielgroep van de Dagbesteding van Ons Tweede Thuis Amstelveen samen met een aantal vrijwilligers. De materialen worden beschikbaar gesteld door de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland.

Bereikbaarheid
Heeft u na thuiskomst nog vragen of onverwachte problemen krijgt dan kunt u altijd

naar de onderstaande nummers bellen. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de receptie van Ziekenhuis Amstelland via  telefoonnummer 020 – 755 7000.  U vraagt dan naar het dienstdoende avond- of nachthoofd.

Ziekenhuis Amstelland
Telefoonnummer mammacareverpleegkundigen: 020 – 755 6023
E-mailadres mammacareverpleegkundigen: [email protected]
Telefoonnummer polikliniek Chirurgie: 020 – 755 7014

Specialismen & afdelingen