Met een recept of vraag ben u van harte welkom in de Nicolaes Tulp Apotheek. Zodoende combineert u in een bezoek de medisch-specialistische zorg en de zorg van de apotheek.

De poliklinische apotheek van Ziekenhuis Amstelland

  • Heeft uw specialist tijdens uw bezoek aan de polikliniek een recept uitgeschreven?
  • Bent u opgenomen geweest in het ziekenhuis en wordt u ontslagen met medicatie?
  • Heeft u een dagbehandeling ondergaan en heeft u medicatie nodig?
  • Bent u bij de spoedeisende hulp of bij de huisartsenpost geweest en heeft u een recept meegekregen?
  • Heeft u een (herhaal) recept van uw huisarts gekregen?

U bent welkom in de Nicolaes Tulp Apotheek!

Als er vragen of onduidelijkheden zijn over het recept, kunnen wij direct contact opnemen met de arts die de medicijnen heeft voorgeschreven. Herhaalrecepten krijgt u van ons mee, deze kunt u ook bij een andere apotheek inleveren. Het is dus niet zo dat u altijd uw medicatie bij ons moet ophalen, een eenmalig bezoek is geen probleem.

Kwaliteit en veiligheid

In de apotheek werkt gekwalificeerd personeel, te weten apothekers en gediplomeerde apothekersassistenten. Er wordt gewerkt volgens de Professionele Standaard Farmaceutische Zorg en de apotheek is HKZ gecertificeerd. De Nicolaes Tulp apotheek zet in op veilig geneesmiddelgebruik en goede voorlichting. Het is ook mogelijk een persoonlijk consult aan te vragen. Hiervoor heeft de apotheek een aparte spreekruimte.

Ons assortiment

Het geneesmiddelen-, verband-, en hulpmiddelenassortiment en de services zijn afgestemd op de specialistische behandeling van het ziekenhuis. De apotheek biedt ook medicijnen aan die zonder recept verkocht worden (handverkoopgeneesmiddelen). Artikelen die we niet op voorraad hebben, kunnen worden besteld. Geneesmiddelen die retour worden gebracht of die over de houdbaarheidsdatum zijn, worden op verantwoordelijke manier afgevoerd en vernietigd.

Icoon Openingstijden en waar u terecht kunt als wij gesloten zijn

De Nicolaes Tulp Apotheek is op werkdagen geopend van 8:00 tot 17:30 uur.

Voor het ophalen van uw medicatie buiten kantoortijden heeft u altijd een recept nodig.

  • Van 17.30 tot 23.00 uur kunt u terecht bij de poliklinische apotheek van het AMC (Amsterdam Umc), Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam (rode luifel). Te bereiken via 020-566 3677.
  • Van 23.00 tot 8:00 uur kunt u terecht bij de 24-uursapotheek in het OLVG-west in Amsterdam, Jan Tooropstraat 164, Amsterdam. Te bereiken via 020-510 8826.
Icoon Uw gegevens

Om ervoor te zorgen dat uw medicatiegeschiedenis compleet is vragen wij u om in uw eigen apotheek toestemming te geven voor gegevensuitwisseling via het LSP (Landelijk Schakel Punt). Als u bij ons ook toestemming geeft voor het delen van uw gegevens via het LSP dan krijgt uw eigen apotheek automatisch een terugkoppeling van de verstrekte medicatie die u bij ons heeft opgehaald.

Icoon Contracten en vergoedingen

Wij hebben met alle verzekeraars contracten voor farmaceutische hulp. Echter hebben wij geen contracten voor incontinentie materiaal en testmiddelen bij diabetes. Wondverzorgingsmiddelen en verbandmiddelen zijn afhankelijk van uw verzekering, vraag dit gerust bij ons na.

Icoon Bezorgdienst

Wij kunnen eventueel gebruikmaken van een bezorgdienst om uw medicatie bij u te laten bezorgen. Wij hebben uw mobiele telefoonnummer en e-mailadres nodig voor het maken van de bezorgafspraak.