Ziekenhuis Amstelland ervaart geen hinder van de wereldwijde computerstoring. Wij voorzien u graag zoals gebruikelijk van onze zorg.

Kalkophoping in de schouder kan behandeld worden met een zogenaamde barbotage. De behandeling vindt plaats op de afdeling Radiologie.

Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig. Gebruikt u bloedverdunners neem dan contact op met uw behandelend arts.

Onderzoek
Tijdens het onderzoek ligt u op uw rug met ontblote schouder op de onderzoekstafel. Met behulp van echografie wordt gekeken waar de kalk zich precies bevindt. De radioloog desinfecteert de schouder met chloorhexidine en brengt eerst een verdoving aan. Met behulp van echografie wordt de kalk in uw schouder in beeld gebracht. Daarna prikt de radioloog de kalk aan. Zo wordt geprobeerd de verkalking te fragmenteren: in zoveel mogelijk kleine stukjes te verdelen. De radioloog probeert ook om wat kalkfragmentjes op te zuigen. De fragmentatie zorgt ervoor dat er een ontsteking ontstaat, waarbij het lichaam zelf de kalkdeeltjes op moet ruimen.

Tijdens de behandeling wordt een verdoving achtergelaten, die enkele uren werkt.

Duur
Het onderzoek duurt ongeveer 20 minuten.

Na het onderzoek
Na afloop van het onderzoek kunt u tijdelijk een toename van de pijnklachten ervaren, dit komt door de veroorzaakte ontstekingsreactie en is normaal. Na dit onderzoek mag u niet zelf autorijden.

Specialismen & afdelingen