Op een gewone röntgenfoto van hart en longen zijn geen longembolieën te zien. Er is een CT-scan nodig met contrastmiddel om de diagnose te stellen. Als er op deze scan een longembolie te zien is, wordt de patiënt gedurende een half jaar behandeld met bloedverdunners. Na dit half jaar wordt er een longscintigrafie/perfusiescan gemaakt en een diffusiemeting gedaan.

Bij een tweede longembolie, wordt de patiënt levenslang behandeld met bloedverdunners.

Op de poliklinische controle houden de artsen de patiënt gedurende twee jaar onder controle. Een zeer klein aantal patiënten krijgt na een longembolie problemen met de bloeddruk in de longvaten (pulmonale hypertensie). Deze kleine groep patiënten wordt voor verdere behandeling doorgestuurd naar het AMC / OLVG.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

 • Contact afdeling Longziekten

  Afdeling Longziekten, locatie B 25, blauwe route

  Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7031
  E-mail: [email protected]