Zwangerschapsafbreking met medicijnen

Een zwangerschapsafbreking (abortus) met medicijnen is tot 49 dagen (zeven weken) vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie is zeer goed mogelijk en praktisch altijd succesvol. Tussen zeven weken en negen weken na de menstruatie is er meer kans op overmatig bloedverlies en pijn. Na negen weken vindt de behandeling in het ziekenhuis plaats.

U krijgt twee soorten medicijnen

  1. Mifegyne® (ook bekend als de ‘abortuspil’): blokkeert de hormonen die nodig zijn om de zwangerschap in stand te houden.
  2. Cytotec®: geeft samentrekkingen van de baarmoeder. Door deze samentrekkingen wordt het zwangerschapsweefsel uitgedreven. Dit middel wordt via de vagina ingebracht, omdat het dan beter werkt en minder bijwerkingen geeft.

Er is geen operatie nodig en u kunt thuis de behandeling ondergaan.

Gynaecologie / Verloskunde

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Gynaecologie / Verloskunde.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Afdeling Verloskunde

Telefoon: (020) 755 6648
Bedoeld voor eerste contactpersoon van de patiënt voor informatie over situatie en behandeling. Hij/zij kan familie en vrienden verder op de hoogte houden. 
Locatie: L3, 1e etage

Gynaecologie / Verloskunde

Afdeling A 01, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7019
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur