Baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker is kanker van het slijmvlies van de baarmoederhals. Baarmoederhalskanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen van 30 tot 55 jaar. Baarmoederhalskanker is heel zeldzaam.

Om de kans op vroege ontdekking van baarmoederhalskanker te vergroten, krijgen vrouwen tussen de 30 en 60 jaar in Nederland via de huisarts een oproep voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Bij dit bevolkingsonderzoek wordt getest op HPV. In geval van aanwezigheid van dit virus zal alsnog een uitstrijkje worden gemaakt; bij afwezigheid hoeft dat niet. Uw huisarts kan u hierover verder informeren. 

Mocht het uitstrijkje afwijkend zijn, dan zal uw huisarts u doorsturen voor verder onderzoek naar de gynaecoloog. Deze kan dan bijvoorbeeld een colposcopie verrichten, waarbij met de microscoop naar de baarmoederhals gekeken wordt en er eventueel ook biopten worden genomen.

Gynaecologie / Verloskunde

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Gynaecologie / Verloskunde.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Gynaecologie / Verloskunde

Afdeling A 01, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7019
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur