Open hart operatie (bypass operatie / CABG)

Een coronaire bypass operatie, ook wel bypass operatie of open hart operatie genoemd, wordt uitgevoerd bij ernstige gevallen van verstoppingen (stenoses) in de kransslagaders die niet op een andere manier kunnen worden behandeld.

Onder algehele verdoving wordt een ader uit het been of de arm en/of slagader uit de borst gebruikt om een omleiding aan te leggen langs de  vernauwing van de aangetaste kransslagader. Het bloed stroomt dan via de omleiding naar de hartspier en zo neemt de bloedvoorziening naar de hartspier toe.

Na deze operatie hebben de patiënten in ons ziekenhuis een tijd nodig van herstel. Bij elke patiënt wordt individueel bekeken wanneer zij toe zijn aan ontslag. Na ongeveer 6 weken van herstel kunnen de patiënten rustig aan beginnen met revalideren. Dit gebeurt onder begeleiding en deze patiënten komen in aanmerking voor de hartrevalidatie.

De operatie vindt niet plaats in Ziekenhuis Amstelland maar in een academisch ziekenhuis. Patiënten komen na de procedure terug in Ziekenhuis Amstelland om te herstellen.

Cardiologie

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Cardiologie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Buitenpoli
Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, moeten op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen.

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005