Bij het specialisme KNO (keel-, neus- en oorheelkunde) behandelen we patiënten met aandoeningen aan de keel, neus, hals en oren. Tijdens uw afspraak bespreekt u uw klachten met de KNO-arts. Daarna onderzoekt deze uw keel, neus en oren. Soms is er extra onderzoek nodig, zoals een gehoortest, allergieonderzoek of kijkonderzoek. Vanaf het begin ziet u dezelfde KNO-arts. Een vertrouwd gezicht dus.
Foto KNO-team: Cynthia Frankvoort
Samen beslissen
Vaak zijn er voor een aandoening meerdere behandelingen mogelijk. Uw KNO-arts legt duidelijk de voor- en nadelen hiervan uit. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw KNO-arts de aanpak van uw probleem.
Slaapcentrum
U kunt bij ons terecht met snurkklachten, ademstops en slaap gerelateerde klachten. U komt voor een intake bij de KNO-arts en vervolgens wordt een uitgebreid slaaponderzoek verricht bij u thuis (polysomnogram). Aan de hand hiervan wordt verdere diagnostiek en behandeling ingezet. We werken nauw samen met de longarts, slaapconsulent en neuroloog.
Kinder KNO
U kunt met uw kind bij ons terecht met klachten van de bovenste luchtwegen zoals infecties of snurken met ademstops. Ook behandelen we kinderen met oorontstekingen, gehoorverlies of een spraaktaalachterstand. We hebben veel ervaring met het knippen van amandelen en het plaatsen van buisjes. Maar ook met bijvoorbeeld een te korte tongriem of terugkerende bloedneuzen.
Allergie
U kunt bij ons terecht met allergische klachten van de bovenste luchtwegen. Op de poli verrichten worden door een speciaal opgeleide doktersassistente een huidpriktest verricht. Aan de hand daarvan wordt een behandeling ingesteld, bij voorbeeld met medicatie of immunotherapie (SLIT). Hierbij werken we nauw samen met de kinderarts en de longarts.
Ooroperaties
U kunt bij ons terecht voor gehooronderzoek en ooroperaties. Dit kan nodig zijn als er bijvoorbeeld een gaatje in het trommelvlies zit en het oor chronisch ontstoken is. Ook als er sprake is van een cholesteatoom is een ooroperatie nodig. Hierbij maken we gebruik van de meest up to date technieken zoals obliteratie van het rotsbeen.
Huidtumoren
Op de afdeling KNO kunt u terecht met klachten van het aangezicht. Hieronder vallen de behandeling van flaporen, een aangezichtsverlamming of een tumor van de huid van het hoofd/halsgebied. In de onderstaande folders vindt u hierover meer informatie.
Folders
Aangezicht
- Aangezichtsverlamming
- Huidtumoren chirurgische behandeling door KNO-arts
- Huidtumoren verwijderen onder plaatselijke verdoving
- Oorschelpcorrectie (flapoorcorrectie)
Duizeligheid
- BPPD
- Cawthorne Cooksey oefeningen
- Duizeligheid algemene informatie
- Duizeligheid, hulp bij
- Intratympanale therapie bij de ziekte van Menière
- Neuritis vestibularis
- PPPD
- Superieure kanaal dehiciëntie (SCDS)
- Uitval van één of twee evenwichtsorganen
- Vestibulaire migraine
- Ziekte van Menière
Keel
- Amandelenoperatie bij volwassenen
- Amandelenoperatie bij kinderen
- Brok in de keel
- Bubbelen LAX VOX oefeningen
- Laryngoscopie richtlijnen na
- Open- mondgedrag en mondademhaling
- Tong- en mondbranden
- Keuzekaart Vaak ontstoken keelamandelen bij kinderen
Neus
- Allergie
- Bijholte ontsteking
- Buis van Eustachius
- Coablatie Celon Warmtetherapie
- FESS
- Grommets
- Neusbijholte anatomie
- Neusbloeding
- Neuscorrectie
- Neusdouche
- Neusfractuur
- Neuspoliepen
- Neustussenschot operatie
Oor
- Brughoektumor
- Doofheid plotselinge
- Gehoorgang verwijdings operatie
- Gespreksrichtlijn voor communicatie
- Grommets
- Hyperacusis
- Middenoor operatie
- Oordruppels richtlijnen gebruik
- Oorsuizen
- Schoonmakende operatie bij chronische middenoor ontsteking
- Slechthorenden: gespreksrichtlijnen voor communicatie
- Trommelvliesbuisjes waarom plaatsen
- Trommelvliesbuisjes plaatsen
- Trommelvlies sluiting
- Keuzekaart Vocht in het middenoor bij kinderen
OSA
Afspraak maken of wijzigen via MijnZHA
Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.
Wachttijden
Kijk voor actuele wachttijden hier