Ziekenhuis Amstelland ervaart geen hinder van de wereldwijde computerstoring. Wij voorzien u graag zoals gebruikelijk van onze zorg.

Bij het specialisme KNO (keel-, neus- en oorheelkunde) behandelen we patiënten met aandoeningen aan de keel, neus, hals en oren. Tijdens uw afspraak bespreekt u uw klachten met de KNO-arts. Daarna onderzoekt deze uw keel, neus en oren. Soms is er extra onderzoek nodig, zoals een gehoortest, allergieonderzoek of kijkonderzoek. Vanaf het begin ziet u dezelfde KNO-arts. Een vertrouwd gezicht dus.

Foto KNO-team: Cynthia Frankvoort

Samen beslissen

Vaak zijn er voor een aandoening meerdere behandelingen mogelijk. Uw KNO-arts legt duidelijk de voor- en nadelen hiervan uit. Wat de beste behandeling is, hangt af van uw persoonlijke situatie en manier van leven. Daarom beslist u samen met uw KNO-arts de aanpak van uw probleem.

Slaapcentrum

U kunt bij ons terecht met snurkklachten, ademstops en slaap gerelateerde klachten. U komt voor een intake bij de KNO-arts en vervolgens wordt een uitgebreid slaaponderzoek verricht bij u thuis (polysomnogram). Aan de hand hiervan wordt verdere diagnostiek en behandeling ingezet. We werken nauw samen met de longarts, slaapconsulent en neuroloog.

Kinder KNO

U kunt met uw kind bij ons terecht met klachten van de bovenste luchtwegen zoals infecties of snurken met ademstops. Ook behandelen we kinderen met oorontstekingen, gehoorverlies of een spraaktaalachterstand. We hebben veel ervaring met het knippen van amandelen en het plaatsen van buisjes. Maar ook met bijvoorbeeld een te korte tongriem of terugkerende bloedneuzen.

Allergie

U kunt bij ons terecht met allergische klachten van de bovenste luchtwegen. Op de poli verrichten worden door een speciaal opgeleide doktersassistente een huidpriktest verricht. Aan de hand daarvan wordt een behandeling ingesteld, bij voorbeeld met medicatie of immunotherapie (SLIT). Hierbij werken we nauw samen met de kinderarts en de longarts.

Ooroperaties

U kunt bij ons terecht voor gehooronderzoek en ooroperaties. Dit kan nodig zijn als er bijvoorbeeld een gaatje in het trommelvlies zit en het oor chronisch ontstoken is. Ook als er sprake is van een cholesteatoom is een ooroperatie nodig. Hierbij maken we gebruik van de meest up to date technieken zoals obliteratie van het rotsbeen.

Huidtumoren

U kunt bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling van huidtumoren in het hoofdhalsgebied (zoals een basaalcelcarcinoom of plaveiselcelcarcinoom). Vaak bent u doorgestuurd door de dermatoloog. Behandeling en reconstructie vindt plaats in ons dagcentrum.

Icoon Folders
Icoon Afspraak maken of wijzigen via MijnZHA

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

Lees ook de informatie over uw bezoek aan de polikliniek

Icoon Wachttijden

Kijk voor actuele wachttijden hier