Hartrevalidatie

Een hartinfact of hartoperatie kan lichamelijke, sociale en psychische gevolgen hebben. Dit kan van grote invloed zijn op uw welbevinden en dagelijks leven. Wellicht heeft u vragen over wat u nog mag doen, welk voedingspatroon het beste is of heeft u informatie nodig om uw vertrouwen in uw lichaam te vergroten. Ook uw partner en naasten kunnen de gevolgen van uw hartprobleem ervaren. Daarom biedt Ziekenhuis Amstelland een hartrevalidatie programma aan.

Wanneer komt u in aanmerking voor hartrevalidatie? 
Patiënten die een hartinfarct hebben doorgemaakt, gedotterd zijn of een hart(klep)operatie hebben ondergaan, kunnen in Ziekenhuis Amstelland terecht voor het volgen van een hartrevalidatieprogramma.

Wat houdt het programma in?
In een periode van ongeveer zes weken wordt u geholpen om weer grip te krijgen op uw eigen gezondheid en welzijn. Het volgen van een hartrevalidatieprogramma werkt niet alleen gezondheidsbevorderend  maar heeft ook een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen en welzijn na een ingrijpende gebeurtenis.

Vragen
Als u vragen heeft over de hartrevalidatie kunt u contact opnemen met de coördinator hartrevalidatie.

Cardiologie

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Cardiologie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Buitenpoli
Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, moeten op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: Afdeling B 26, blauwe route