De behandeling bestaat uit mifepriston (Mifegyne®) 200 mg tablet oraal (via de mond) en misoprostol (Cytotec®) 800 μg vaginaal in één dosis (vier tabletten van 200 μg).

 • Mifepriston remt de werking van het vrouwelijke geslachtshormoon progesteron. Progesteron is nodig om de zwangerschap in stand te houden. Mifepriston zorgt ervoor dat de baarmoeder gevoelig wordt voor de weeënopwekkende werking van andere middelen, zoals misoprostol.
 • Misoprostol zorgt dat de baarmoedermond week wordt en dat een miskraam in gang wordt gezet. Misoprostol is niet officieel geregistreerd voor het beëindigen van een zwangerschap, maar is op de markt gebracht als medicijn tegen maagklachten. Uit onderzoek blijkt dat misoprostol een goed medicijn is om een miskraam op te wekken. Dit middel brengt u via de vagina in. Het werkt dan beter en u heeft minder bijwerkingen.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Avondspreekuur
  Op de Polikliniek gynaecologie / fertiliteit kunt u naast de doordeweekse dagen, ook op het avondspreekuur terecht. Dit is op dinsdagavond tot 20.00 uur. Het laboratorium is dan ook geopend.

  Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
  De gynaecologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Als uw voorkeur uitgaat naar een afspraak in Uithoorn, dan kunt u dit kenbaar maken bij het maken van de afspraak.

 • Contact afdeling Gynaecologie en Fertiliteit

  Afdeling Gynaecologie en Fertiliteit, locatie A 01, rode route

  Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon:(020) 755 7019
  E-mail: [email protected]