Verzakking van de endeldarm

Een endeldarmverzakking of rectumprolaps is het uitzakken van de endeldarm (rectum), hetgeen zowel inwendig als uitwendig kan plaatsvinden. Ook mannen kunnen hier last van krijgen.

Verzakking van de baarmoeder

Bij een verzakking van de baarmoeder is het steunweefsel van de baarmoeder verslapt. Een baarmoederverzakking kan verergeren mettertijd.

Verzakking van de blaas

Bij een blaasverzakking zakt de blaasbodem uit als gevolg van verzwakking van de bekkenbodemspier. Een blaasverzakking wordt vaak gezien na een zware bevalling, wat zeer belastend is voor het weefsel en spieren die de blaas ondersteunen.

Door het trainen van de bekkenbodemspieren (meestal o.l.v. een bekkenbodemfysiotherapeut) kunnen de klachten van een verzakking verbeteren. Een verzakking kan daarnaast verholpen worden met een ring of een plastiekoperatie. De website www.bekkenbodemwijzer.nl kan u helpen bij het maken van een keuze die het beste bij u past.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Avondspreekuur
  Op de Polikliniek gynaecologie / fertiliteit kunt u naast de doordeweekse dagen, ook op het avondspreekuur terecht. Dit is op dinsdagavond tot 20.00 uur. Het laboratorium is dan ook geopend.

  Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
  De gynaecologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Als uw voorkeur uitgaat naar een afspraak in Uithoorn, dan kunt u dit kenbaar maken bij het maken van de afspraak.

 • Contact afdeling Gynaecologie en Fertiliteit

  Afdeling Gynaecologie en Fertiliteit, locatie A 01, rode route

  Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon:(020) 755 7019
  E-mail: [email protected]