Longartsen zijn uitgebreid opgeleid om patiënten met tuberculose te diagnostiseren en behandelen. Niet alleen als er sprake is van longtuberculose, maar ook bijvoorbeeld bij tuberculose van de lymfklieren. Samen met de longartsen en tuberculoseartsen van de GGD Amsterdam, afdeling tbc, behandelen wij de patiënten. De GGD zorgt voor bron- en contactonderzoek.

Reumatologen, Maag-, Darm-, Leverartsen (MDL) en huidartsen schrijven soms medicijnen voor die de afweer van het lichaam ernstig verlagen. Als je besmet bent met tbc-bacterie, kan je tuberculose krijgen als je zo’n lage weerstand hebt. Voordat de behandeling begint, komt de patiënt bij de longarts. Door een Mantoux-test en aanvullende vragen wordt gekeken of er een kans is op het ontwikkelen van tuberculose. Zo nodig is dan uit voorzorg een behandeling nodig.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

 • Contact afdeling Longziekten

  Afdeling Longziekten, locatie B 25, blauwe route

  Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7031
  E-mail: [email protected]