Er zijn twee chirurgische behandelingstechnieken,
die beide tot doel hebben de verhoogde spanning in een deel van de sluitspier te doorbreken. De behandelende arts bespreekt met u de keuze van behandeling en hoe de behandeling zal plaatsvinden (poliklinisch, in dagbehandeling of tijdens een opname).

Bij de ene methode (LIS = laterale interne sfincterotomie) wordt via een klein operatiewondje naast de anus een deel van de sluitspier ingeknipt. Dat kan onder regionale anesthesie (verdoving van het onderlichaam), onder
algehele narcose, maar ook eventueel onder plaatselijke verdoving.

Bij de andere methode (de Lord procedure) wordt de sluitspier door de chirurg wat opgerekt. Deze methode kan absoluut niet onder plaatselijke verdoving en de chirurg zal met u bespreken of deze ingreep onder regionale verdoving.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact afdeling Chirurgie

  Afdeling Chirurgie, locatie A 04, rode route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7014
  E-mail: [email protected]