De arts die een onderzoek aanvraagt zal zich steeds moeten afvragen welke onderzoeken passen bij de vraagstelling. Welk onderzoek geeft de informatie die de arts nodig heeft om een mogelijke ziekte of afwijking op te sporen?

Het positioneren van de patiënt of heel specifiek een lichaamsdeel is van essentieel belang. Vrijwel altijd worden opnames gemaakt in verschillende posities en/of houdingen.

Zwangerschap

De risico’s van straling tijdens de zwangerschap hangen sterk af van het stadium waarin de zwangerschap zich bevindt en de hoeveelheid straling die moet worden toegepast voor het betreffende onderzoek. Het is dan ook van groot belang dat mogelijke zwangerschap wordt aangegeven bij de medewerker van de afdeling radiologie, zodat extra voorzorgsmaatregelen  kunnen worden getroffen, of een andere onderzoeksmethode kan worden overwogen.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Voor het maken van röntgenonderzoek of een echo, heeft u altijd een verwijzing van een arts nodig.

  Nadat u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, neemt de afdeling Radiologie contact met u op om een afspraak te maken.

  Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven.

 • Contact afdeling Radiologie

  Afdeling Radiologie, locatie C32, gele route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.30-16.45 uur

  Telefoon: (020) 755 7078
  E-mail: [email protected]