Mogelijke behandelingen

 1. Medicijnen: Met behulp van speciaal voor de prostaat ‘ontworpen’ medicijnen is het mogelijk het prostaatweefsel meer ‘ruimte’ te geven of de grootte van de prostaat te doen afnemen. Er zijn twee soorten medicijnen: alfablockers en 5-alfareductaseremmers. Soms kunnen beide middelen worden gecombineerd worden gebruikt, waarbij het ene dan zorgt voor een snelle verbetering van het plassen, terwijl het andere middel op de langere termijn de prostaat verkleint.
 2. Prostaatoperaties via de plasbuis
 3. Open prostaatoperatie: Millin
 4. Laserbehandeling: Greenlight Lasertherapie
 5. Niets doen: In sommige gevallen is sprake van een grote prostaat, maar heeft de patiënt er weinig last van. Als de blaas nog wel de urine eruit kan laten lopen, wordt gewoon afgewacht. Wel moet dan geregeld worden gecontroleerd of alles inderdaad allemaal nog goed gaat.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

 • Contact afdeling Urologie

  Afdeling Urologie, locatie A 10, rode route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: 020 755 7038
  E-mail: [email protected]