Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

Polyfarmacie kan bij ouderen voor problemen zorgen. Sommige medicijnen of zelfzorgmiddelen (medicatie die je zonder recept kan kopen) kunnen elkaar tegenwerken of juist teveel versterken. Daarnaast zijn ouderen extra gevoelig voor de schadelijke effecten van medicijnen, onder andere omdat de nieren steeds minder goed werken. Het risico op interacties (wisselwerking tussen medicijnen) en bijwerkingen is groter als verschillende artsen geneesmiddelen voorschrijven en niet van elkaar weten welke medicijnen ze geven.

Als u naar het Behandeladviescentrum komt, verzoeken wij u om een lijst mee te nemen met welke medicijnen u gebruikt. Als u dit niet goed weet kan de internist-geriater bij uw apotheek een medicijnlijst opvragen. Daarnaast is het van belang dat u doorgeeft welke middelen u zonder recept koopt. Ook als u zelf denkt dat het niet van belang is, omdat u het maar een enkele keer inneemt of het homeopathisch is, is het belangrijk om door te geven.

De arts zal een medicatiebeoordeling doen en bekijken of er eventueel medicatie gestopt kan worden.

Praktische informatie

  • Afspraak maken/wijzigen

    U kunt niet zelf een afspraak maken.

    Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

    Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur voor de afspraak kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven.

  • Contact Geriatrie-Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde

    Geriatrie-Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde, locatie B 23, Begane grond

    Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.30-16.30 uur

    Telefoonnummer: 020 – 755 6236, Vraag naar het Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde.
    E-mail: [email protected]