Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

Ovulatie-inductie is een zinvolle behandeling als uit oriënterend fertiliteitsonderzoek is gebleken dat u minder dan 9 keer per jaar een eisprong heeft en andere oorzaken voor een onregelmatige cyclus zijn uitgesloten. Ovulatie-inductie kan op verschillende manieren worden toegepast; chirurgisch of met medicatie. Soms kan het nodig zijn dat u wordt doorverwezen naar een gespecialiseerd fertiliteitscentrum voor verdere behandeling.

Ovulatie-inductie is geschikt voor:

 • Vrouwen met PolyCysteus OvariumSyndroom
 • Vrouwen met weinig of geen menstruatiecyclus

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Avondspreekuur
  Op de Polikliniek gynaecologie / fertiliteit kunt u naast de doordeweekse dagen, ook op het avondspreekuur terecht. Dit is op dinsdagavond tot 20.00 uur. Het laboratorium is dan ook geopend.

  Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
  De gynaecologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Als uw voorkeur uitgaat naar een afspraak in Uithoorn, dan kunt u dit kenbaar maken bij het maken van de afspraak.

 • Contact afdeling Gynaecologie en Fertiliteit

  Afdeling Gynaecologie en Fertiliteit, locatie A 01, rode route

  Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon:(020) 755 7019
  E-mail: [email protected]