Na de heftige duizeligheid die enkele dagen kan duren, volgt een periode van onstandvastigheid, geleidelijk overgaand in een enigszins onzeker gevoel bij snelle hoofdbewegingen. In het begin kan het soms gepaard gaan met misselijkheid en braken. Vaak hebben patiënten in de weken of maanden hieraan voorafgaand een bovenste luchtweginfectie gehad.

De verschijnselen zijn vaak zo heftig dat de patiënt doorverwezen wordt naar de specialist om andere oorzaken uit te sluiten.

Onderzoek

Om een goede diagnose te stellen is onderzoek nodig. Het onderzoek bestaat uit:


Behandeling

Er zijn geen medicijnen die de oorzaak van de klachten weg kunnen nemen. Net als bij griep wordt de eerste dagen bedrust geadviseerd, soms met antimisselijkheid medicijnen. Wanneer het na enkele dagen weer beter gaat, kunnen de medicijnen worden gestopt. Daarna is uit bed komen en bewegen erg belangrijk. Hierdoor krijgt het lichaam her-training om de uitval te compenseren, waardoor de klachten sneller verdwijnen.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

  U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis.  In de centrale hal aan de rechterkant.

  Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7029
  E-mail: [email protected]