De KNO-arts kan (persoonlijke voorkeur) het onderzoek doen met twee soorten kijkbuisjes (ook wel optiek, endoscoop of scoop genoemd):

 • een star buisje (2,7 of 4 mm dik en 18 centimeter lang);
 • een flexibel slangetje (4 mm dik).

Doel

Met dit onderzoek kunnen structuren dieper in de neus en in de neus-keelholte goed worden onderzocht. In de neus wordt speciaal aan dacht besteed aan: het neustussenschot, de neusschelpen, het uiterlijk van het slijmvlies, de afvoergangen van de neusbijholten en eventuele afwijkingen van de inwendige neus, zoals neuspoliepen, pus, abnormale verdikkingen.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)

  U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis.  In de centrale hal aan de rechterkant.

  Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7029
  E-mail: [email protected]