Een navelbreuk kunnen we opereren door de huid open te maken en het buikwand defect dat eronder aanwezig is te sluiten.  Als het defect groter is dan 2 cm dan verstevigen we het sluiten van de breukpoort met een kunststof mat (proleen) om te voorkomen dat de breuk terugkomt. Indien de breukpoort nog groter is kan er soms voor gekozen worden om de procedure met behulp van een kijkoperatie uit te voeren. Dan worden aan de zijkant van de buik 3 kijkgaatjes gemaakt en wordt er een kunststof matje geplaatst over de breukpoort vanaf de binnenkant. Na de operatie mag u 6 weken niet zwaar (>5 kg) tillen. De navel kan er anders uitzien na de operatie dan u gewend bent. Er is een klein risico is (zoals bij elke operatie) op een nabloeding (bloeduitstorting) of infectie. Specifieke complicaties van deze operatie kunnen zijn pijn of dat er opnieuw een breuk ontstaat (recidief).  De operatie vindt plaats in dagopname. Na 6 weken  is er controle op de poli. 

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact afdeling Chirurgie

  Afdeling Chirurgie, locatie A 04, rode route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7014
  E-mail: [email protected]