Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

De patiënt wordt in een groot toestel gelegd, waarin het magnetische veld is aangelegd. Daardoor zullen alle waterstofatoomkernen zich gaan richten naar dat magneetveld. Door vervolgens een sterk radiosignaal af te geven wordt dit evenwicht verstoort en zodra het geluid stopt wordt dat magnetische evenwicht weer teruggevonden. De tijd vam het terugkomen in de evenwichtstoestand en het zwakke geluidssignaal die het lichaam daarbij uitzendt worden door de computer omgerekend tot een serie van beelden.

De meeste patiënten ervaren dit onderzoek als vervelend door de beperkte ruimte waarin zij zich bevinden. Het lawaai dat het toestel maakt wordt ook vaak onderschat.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Gezondheidscentrum Waterlinie
  De cardiologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie.

  Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

  Hartrevalidatie
  Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen.

 • Contact afdeling Cardiologie

  Afdeling Cardiologie, locatie B26, blauwe route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7005
  E-mail: [email protected]