Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

Mobiliteitsklachten worden meestal veroorzaakt door een combinatie van meerdere aandoeningen, zoals aandoeningen van het bewegingsapparaat, visusproblemen, verminderde balans maar ook hart-en longziekten en afgenomen spierkracht. Medicatie speelt vaak ook een belangrijke rol bij vallen. Het is belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van een val of mobiliteitsklachten zodat geprobeerd kan worden een volgende val te voorkomen en de mobiliteit te verbeteren.

Door middel van onderzoeken probeert de arts de oorzaak van de klachten te achterhalen. Dit kan onder andere bestaan uit lichamelijk onderzoek, een bloeddrukmeting, een spierkrachtmeting, een hartfilmpje (ECG) en bloedonderzoek. Ook een scan van de hersenen is soms nodig.

Praktische informatie

  • Afspraak maken/wijzigen

    De huisarts of een specialist in het ziekenhuis verwijst u naar het Behandelcentrum  Ouderengeneeskunde. U kunt niet zelf een afspraak maken.

    Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

    Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur voor de afspraak kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven.

  • Contact afdeling Geriatrie-Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde

    Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde, locatie: B23, begane grond.
    Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.30-16.30 uur

    E-mail: [email protected]
    Telefoon: 020 – 755 6236, vraag naar het Behandeladviescentrum Ouderengeneeskunde.