De liesbreuk komt het meest voor bij mannen (27% van alle mannen) en in veel mindere mate bij vrouwen (3% van alle vrouwen). Dit komt omdat bij mannen de zaadleider door de buikwand gaat.

Waaraan kunt u een liesbreuk herkennen?

In veel gevallen is sprake van een zwelling in de liesstreek. Deze zwelling geeft geen pijnklachten en is over het algemeen goed wegdrukbaar. De zwelling is het beste zichtbaar als u staat en wordt gedurende de dag vaak iets groter.

De liesbreuk moet altijd goed en pijnloos wegdrukbaar zijn. Als dit niet mogelijk is en de liesbreuk erg pijnlijk is, heeft u een beklemde liesbreuk. Neemt u in dat geval direct contact op met uw huisarts. De liesbreuk dient dan met spoed te worden geopereerd.

Liesbreuk Centrum Groot Amsterdam

Kijk voor een adequate en snelle behandeling van uw liesbreuk in Ziekenhuis Amstelland bij Liesbreuk Centrum Groot Amsterdam.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact afdeling Chirurgie

  Afdeling Chirurgie, locatie A 04, rode route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7014
  E-mail: [email protected]