Kwaadaardige gezwellen in het hoofd-halsgebied worden vooral bij oudere mensen gezien. Alcoholgebruik en roken verhogen het risico op hoofd-halskanker.

Huidkanker in het hoofd-halsgebied komt het meest voor, met name op het oor en de neus. Deze vorm van kanker wordt door de KNO-arts samen met de dermatoloog behandeld en gereconstrueerd. In Ziekenhuis Amstelland beperken we ons voor de overige tumoren in het hoofd-halsgebied tot het stellen van de diagnose. Voor de behandeling verwijzen we u door naar een gespecialiseerd ziekenhuis.

Klachten

Klachten die kunnen duiden op een kwaadaardig gezwel in de mond-keelholte zijn:

 • een langdurige pijnlijke zweer in de mond
 • langdurige heesheid
 • langdurige oorpijn
 • regelmatig bloed opgeven
 • een pijnloze zwelling in de hals

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact Keel-, Neus-, en Oorheelkunde (KNO)

  U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis.  In de centrale hal aan de rechterkant.

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7029
  E-mail: [email protected]