Onderzoek

Om een goede diagnose te stellen is onderzoek nodig. Met behulp van de zogenaamde kiepproef wordt duizeligheid opgewekt. Tijdens de kiepproef is een typische oogbeweging zichtbaar die met evenwichtsonderzoek (ENG) kan worden geregistreerd.

Behandeling

Bevrijdingsmanoeuvre (bijvoorbeeld volgens Epley). Door middel van een specifieke handgreep wordt getracht het loszittend zwevend materiaal te verplaatsen naar een ander deel van het evenwichtsorgaan. Zo kan het niet meer leiden tot overprikkeling en duizeligheid.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact afdeling Keel-, Neus en Oorheelkunde (KNO)

  • U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis.  In de centrale hal aan de rechterkant.Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

   Telefoon: (020) 755 7029
   E-mail: [email protected]

 • Brochures

  • Goedaardige positieduizeligheid