Wat is gentamicine?

Gentamicine is een speciaal antibioticum waarmee het evenwichtsorgaan wordt uitgeschakeld. Als het evenwichtsorgaan geen signalen meer uitzendt, verminderen de klachten.

Behandeling

De behandeling vindt plaats op de Polikliniek KNO. Onder plaatselijke verdoving wordt achter uw trommelvlies het geneesmiddel gentamicine ingebracht. Door het uitschakelen van het evenwichtsorgaan kunt u één tot twee dagen duizelig worden. Bij veel klachten direct na de behandeling wordt u één dag ter observatie opgenomen op de afdeling Dagbehandeling.

 

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen/annulering binnen 24 uur voor de afspraak dienen telefonisch doorgegeven worden.

  Spreekuur Gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn
  Wij houden op dinsdag en donderdag ook spreekuur in het 
  gezondheidscentrum Waterlinie in Uithoorn. U kunt er terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie. U kunt uw voorkeur aangeven bij het maken/wijzigen van de afspraak.

 • Contact polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde

  U vindt de poli KNO via de hoofdingang van het ziekenhuis.  In de centrale hal aan de rechterkant.

  Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: (020) 755 7029
  E-mail: [email protected]

 • Brochures

  • Gentamicine behandeling