Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

Oorzaken

Er zijn diverse oorzaken van het probleem mogelijk. Een normale erectie is gebaseerd op een vulling van de cilindervormige zwellichamen in de penis met bloed, zodat deze zich oprichten. Bij een te geringe bloedinstroom naar, of een te snelle bloeduitstroom uit deze zwellichamen treedt een erectiestoornis op. Dit kan een gevolg zijn van een stoornis aan de bloedvaten in de penis, maar kan ook veroorzaakt worden door beschadiging van de zenuwen naar de penis, waardoor als het ware de besturing van de erectie defect is. Ook psychische spanningen kunnen (mede) een rol spelen.

Behandelingen

In overleg met de uroloog kan worden gekozen voor de zelfinjectie (auto-injectie therapie) in het zwellichaam van de penis ter behandeling van uw erectiestoornis. Er kunnen verschillende soorten medicijnen worden voorgeschreven: papaverine, prostaglandine of een combinatie van papaverine en fentolamine (Androskat). Het ingespoten middel zorgt voor een verwijding van de bloedvaten en een verslapping van de spieren in het zwellichaam van de penis, waardoor daar meer bloed in stroomt en erectie optreedt. De injecties kunnen gebruikt worden bij het vaststellen van de oorzaak van de erectiestoornis, maar ook voor de behandeling ervan. De werking treedt vrij snel in en is na 15-20 minuten maximaal.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur voor de afspraak kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven.

 • Contact afdeling Urologie

  Afdeling Urologie, locatie A 10, rode route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

  Telefoon: 020 755 7038
  E-mail: [email protected]