Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

Alvorens u begint met de bestralingscyclus is het belangrijk dat de radiotherapeut berekent hoeveel keren u bestraald moet worden, met welke dosis en binnen welk bestralingsveld. Dit bestralingsveld wordt aan de hand van een tevoren gemaakte CT-scan bepaald. Het gebied kan dan met behulp van een simulator worden afgetekend met een inkt die langer op de huid blijft zitten.

Wat merk je van de bestraling?

Tijdens de bestraling merk je niets. Je hoort alleen het geluid van het bestralingsapparaat en dit duurt slechts enkele minuten. Soms moeten de instellingen tijdens een bestralingssessie worden gewijzigd of aangepast. Je mag na afloop gewoon weer naar huis. Wel kan de huid na enkele bestralingen licht verbrand raken. Dit is mede afhankelijk van uw huidtype. Deze huidverbranding kan behandeld worden met een lotion die door de radiotherapeut wordt voorgeschreven.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  U heeft altijd een doorverwijzing van een arts nodig voor het maken van een afspraak. Nadat u door de arts bent aangemeld via Zorgdomein, neemt de afdeling Radiologie contact met u op om een afspraak te maken.

  Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven.

 • Contact afdeling Radiologie

  Afdeling Radiologie, locatie C32, gele route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.30-16.45 uur

  Telefoon: (020) 755 7078
  E-mail: [email protected]