Als gevolg van de injectie zijn de volgende bijwerkingen gemeld:

  • bloeduitstorting,
  • verdoofd gevoel in de penis,
  • roodheid van de injectieplaats,
  • voorbijgaande pijn en zwelling van de voorhuid
  • en duizeligheid.Raadpleeg uw arts als deze verschijnselen langere tijd aanhouden. Bij regelmatig gebruik gedurende een langere periode kan een plaatselijke verharding ontstaan. Neem in dit geval contact op met uw arts. De verharding verdwijnt doorgaans na het stoppen met de injecties.

Waar moet u op letten

Gebruik van Androskat kan in enkele gevallen leiden tot erecties die langer duren dan wenselijk. Indien de erectie langer dan 3 uur aanhoudt, dient u onmiddellijk contact op te nemen met uw arts of zijn plaatsvervanger (ook ’s nachts). Er kan namelijk een zuurstoftekort in de penis ontstaan, waardoor het weefsel wordt beschadigd. Dit is een ernstige situatie die onmiddellijk moet worden behandeld. Bij een verkeerde injectie-techniek kan de vloeistof onderhuids terechtkomen. Androskat is dan niet of minder werkzaam en er kan pijn optreden. Indien dit vaker voorkomt, dient u contact met uw arts op te nemen om de injectietechniek te oefenen. Voorkom injectie in zichtbare bloedvaten of in de onderkant van de penis, omdat hierdoor bloedingen op kunnen treden. Om de kans op het ontstaan van verhardingen in de penis te verminderen dient u het doseringsvoorschrift en de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op te volgen.

Met name het afwisselend links en rechts injecteren is hierbij belangrijk. Gebruik Androskat niet vaker dan 1 maal per week. Bij langdurig gebruik is regelmatige controle door de arts gewenst. Wanneer u gelijktijdig middelen gebruikt die de bloedstolling vertragen, dient de injectieplaats gedurende tenminste 3 minuten te worden dichtgedrukt. Voorzichtigheid is ook geboden, wanneer u lijdt aan verhoogde oogboldruk (glaucoom) en aandoeningen waarbij bloeddrukdaling ongewenst is, zoals b.v. verlaagde bloeddruk.