De website Ziekenhuischeck.nl is een gezamenlijk initiatief van alle ziekenhuizen in Nederland. Het geeft inzicht in de kwaliteitsgegevens en biedt zo waardevolle keuze-informatie voor een groot aantal behandelingen. Ziekenhuizen kunnen per behandeling met elkaar worden vergeleken. Ook geeft de website informatie over de samenwerking tussen ziekenhuizen. Op Ziekenhuischeck.nl kunt u eenvoudig ziekenhuizen naast elkaar zetten om een beeld te krijgen van de geleverde zorg.

Vergelijken

De zorg in Nederlandse ziekenhuizen is goed, maar niet alle ziekenhuizen zijn gelijk. Op Ziekenhuischeck kunt u eenvoudig ziekenhuizen naast elkaar zetten om een beeld te krijgen van de geleverde zorg. U krijgt inzicht in de achtergrond van de cijfers en waarom een uitkomst hoger of juist lager is.

Samenwerking

Veelvoorkomende behandelingen worden in de meeste ziekenhuizen uitgevoerd. In sommige gevallen wordt u doorverwezen naar een ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd. Ook deze informatie wordt inzichtelijk: voor welke operaties en behandelingen kan u terecht, en voor welke operaties en behandelingen bestaat een samenwerkingsverband.

Landelijke cijfers

De cijfers op Ziekenhuischeck zijn afkomstig van kwaliteitsindicatoren die ziekenhuizen wettelijk verplicht moeten aanleveren aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Deze cijfers worden ook door artsen en ziekenhuizen zelf gebruikt om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De algemene tevredenheidscijfers zijn afkomstig uit landelijk onderzoek.