Praktische informatie

 • Openingstijden en bereikbaarheid

  Maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:30 uur.
  Telefoon: 020 755 7135
  E-mail: [email protected]

 • Waar kunt u terecht buiten kantoortijden

  Voor het ophalen van uw medicatie buiten kantoortijden heeft u altijd een recept nodig.

  • Van 17.30 tot 23.00 uur bij de apotheek van het AMC (Amsterdam Umc), Meibergdreef 9 1105 AZ Amsterdam (rode Luifel) 020-566 3677.
  • Van 23.00 tot 8:00 uur kunt u terecht bij de 24-uursapotheek in het OLVG-west in Amsterdam, Jan Tooropstraat 164, Amsterdam, 020-510 8826.
 • Ons assortiment

  Het geneesmiddelen-, verband-, en hulpmiddelenassortiment en de services zijn afgestemd op de specialistische behandeling van het ziekenhuis. De apotheek biedt ook een uitgebreid assortiment medicijnen die zonder recept verkocht worden. Artikelen die we niet op voorraad hebben, kunnen worden besteld. Geneesmiddelen die retour worden gebracht of die over de houdbaarheidsdatum zijn, worden door ons verantwoord afgevoerd en vernietigd. Helaas kunnen wij u vooralsnog niet voorzien van een baxterrol.

 • Bezorgdienst

  Wij kunnen eventueel gebruikmaken van een bezorgdienst om uw medicatie bij u te laten bezorgen. Hiervoor hebben wij wel uw mobiele telefoonnummer en e-mailadres nodig voor het maken van de bezorgafspraak.

 • Uw gegevens

  Om ervoor te zorgen dat uw medicatiegeschiedenis compleet is vragen wij u om in uw eigen apotheek toestemming te geven voor gegevensuitwisseling via het Landelijk Schakel Punt (LSP). Als u bij ons ook toestemming geeft voor het delen van uw gegevens via het LSP dan krijgt uw eigen apotheek automatisch een terugkoppeling van de verstrekte medicatie die u bij ons heeft opgehaald.

Kwaliteit en veiligheid

In de apotheek werken apothekers en gediplomeerde apothekersassistenten. Er wordt gewerkt volgens de richtlijn van de Nederlandse Apotheek Norm. De Nicolaes Tulp apotheek zet in op veilig geneesmiddelgebruik en goede voorlichting. Het is ook mogelijk een persoonlijk consult aan te vragen. Hiervoor heeft de apotheek een aparte spreekruimte.

Contracten en vergoedingen

Wij hebben met alle verzekeraars contracten voor farmaceutische hulp. Echter hebben wij geen contracten voor incontinentie materiaal en testmiddelen bij diabetes. Wondverzorgingsmiddelen en verbandmiddelen zijn afhankelijk van uw verzekering, vraag dit gerust bij ons na.