De Nucleaire Geneeskunde in Ziekenhuis Amstelland wordt verricht in nauwe samenwerking met nucleair geneeskundigen en nucleair medewerkers van het Zaans Medisch Centrum. De PET CT onderzoeken worden in Amsterdam UMC, Locatie VUmc gedaan.

 

Op de afdeling Nucleaire geneeskunde wordt met radioactiviteit gewerkt. De patiënt krijgt door middel van een injectie een kleine hoeveelheid licht radioactieve vloeistof toegediend. Door toevoegingen is dit geschikt gemaakt voor bepaalde organen of (bot)structuren. De patiënt straalt dan enige tijd radioactiviteit uit. Met behulp van een zogenaamde gamma-camera wordt gemeten hoeveel straling bepaalde lichaamsdelen hebben opgenomen en daardoor ook uitzenden. Dit wordt in beeld gebracht. Een nucleair geneeskundige zal hiervan een verslag maken en dat wordt naar de aanvragende arts gestuurd.

Bekijk hieronder de video met meer uitleg over Nucleair Geneeskundige onderzoeken.

Icoon Afspraak maken/wijzigen

Voor het maken van een afspraak wordt u door één van onze medewerkers gebeld.

Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd?
Wanneer het onderzoek niet door kan gaan, is het belangrijk om het onderzoek af te zeggen of te verplaatsen. De onderzoeken die uitgevoerd worden op de afdeling Nucleaire Geneeskunde zijn namelijk kostbaar en de radioactieve stof wordt speciaal voor u besteld. Wanneer u verhinderd bent, wilt u dit dan ten minste 24 uur van te voren telefonisch aan ons doorgeven?

In principe werkt de Nucleaire geneeskunde op maandag, dinsdag en donderdag in Ziekenhuis Amstelland. In een enkel geval worden onderzoeken in het Zaans Medisch Centrum gedaan.