Urologie is een chirurgische specialisatie die zich richt op de behandelingen van de urinewegen en de geslachtsorganen bij de man en de urinewegen bij de vrouw. De urologie behandelt veel ziekten en problemen.

U wordt op de polikliniek gezien door de uroloog. Aan de hand van uw verwijzing wordt besloten of het nodig om bij uw eerste bezoek direct aanvullende onderzoek te doen in de vorm van bloed- of urineonderzoek, een echografie van de prostaat (TRUS) of een kijkonderzoek van de blaas (Cystoscopie).
Op basis van de uitslagen  wordt zo mogelijk een diagnose gesteld en doet de uroloog u een voorstel voor behandeling. Behandeling kan bestaan uit medicatie, een operatieve ingreep en/of leefstijladviezen. Vaak kan uw huisarts daarna toezicht houden op het verloop van de klachten. In sommige gevallen is het nodig om aanvullend onderzoek te laten doen. Mocht dit nodig zijn, dan zal de uroloog dit met u bespreken.

Goed voorbereid op uw afspraak
Wilt u zich alvast goed informeren in de urologie? Dan verwijzen wij u naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Urologie. De vakgroep urologie is toegetreden tot het Prostaatkankernetwerk Nederland. Download de folder vanuit de kolom rechts.

Prostaatkankernetwerk Nederland
De urologen van Ziekenhuis Amstelland zijn onderdeel van het prostaatkankernetwerk Nederland. Een netwerk waar met o.a. Amsterdam UMC, Andros Mannenkliniek, Antoni van Leeuwenhoek, Rode Kruis Ziekenhuis en Spaarne Gasthuis en Ziekenhuis nauw wordt samenwerken op het gebied van de oncologische prostaatchirurgie. Binnen dit netwerk wordt kennis en expertise gebundeld en dit zorgt voor betere behandelresultaten voor de patiënt. Voor meer informatie over dit netwerk kunt u verder lezen op Prostaatkankernetwerk Nederland of download de folder rechts boven op deze pagina.

Icoon Afspraak maken/wijzigen

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan ontvangt u een brief van het ziekenhuis met een afspraak voor uw polikliniekbezoek. Wanneer deze datum/tijd niet schikt kunt u deze wijzigen via MijnZHA. Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

Ook een bel afspraak is mogelijk. Let op dat u dan niet op het specifieke tijdstip wordt gebeld. Heeft u bijvoorbeeld een afspraak om 10.00 uur, dan wordt u tussen 09.00 – 12.30 uur gebeld. Voor een middagtijdstip geldt dat u dan tussen 14.00 – 18.00 uur gebeld wordt. Helaas kunnen wij dat niet precies plannen.

Gezondheidscentrum Waterlinie
De urologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. Voor een eventuele behandeling en opname bent u nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Geef bij het maken van de afsrpaak aan dat u de voorkeur heeft voor de locatie in Uithoorn, dan wordt u daar ingepland.

Icoon MijnZHA

Op MijnZHA kunt u terecht voor:

  • Het wijzigen van uw afspraak
  • Vragen aan het behandelteam
  • Uitslagen bekijken
  • Herhaalrecepten aanvragen
  • Uw dossier downloaden
  • Uw gesprek voorbereiden
  • Brieven inzien

Direct inloggen via DigiD

Icoon Wachttijden in dagen

Kijk voor actuele wachttijden hier