Ziekenhuis Amstelland ervaart geen hinder van de wereldwijde computerstoring. Wij voorzien u graag zoals gebruikelijk van onze zorg.

De Neonatologie bevindt zich op de eerste verdieping in het Vrouw Kind Centrum en maakt onderdeel uit van de Kinderafdeling. De Neonatologie heeft een eigen unit binnen deze afdeling: er staan couveuses en/of wiegjes. Ouders kunnen niet bij de baby’s overnachten, maar zijn altijd welkom om bij hun baby te zijn.

In verband met privacy is contact met andere kinderen dan het eigen kind niet toegestaan. Alleen de ouders mogen informatie ontvangen over hun kind. De verpleegkundigen mogen geen informatie geven over andere kinderen.

Rond de couveuse staan vaak allerlei apparaten die nodig zijn voor de behandeling en observatie van de baby. De apparatuur is aangesloten op een centrale monitor in de verpleegpost en op de telefoons van de verpleegkundigen. De verpleegpost bevindt zich midden op de Kinderafdeling. In deze werkruimte kunnen de verpleegkundigen de monitoren van de verschillende baby’s en kinderen overzien en door de glazen wanden kunnen ze de afdeling goed in de gaten houden.

Op de Neonatologie worden de baby’s verzorgd volgens de ontwikkelingsgerichte zorgmethode. Dat wil zeggen dat we kijken wat de baby aangeeft en aankan. De verzorging sluit hier zo veel mogelijk op aan. Ook is de Neonatologie minder fel verlicht en is gedempt geluid belangrijk. Om deze reden vragen wij om het gebruik van telefoon zoveel mogelijk te beperken.

Zodra baby’s stabiel genoeg zijn en ze geen hoog-complexe neonatale zorg meer nodig hebben, kunnen baby’s in sommige gevallen overgeplaatst worden naar de Kinderafdeling als voorbereiding op ontslag. Ouders worden hier door de verpleegkundigen ondersteund met de verzorging en het leren drinken van de baby.

In sommige gevallen is in overleg bezoek van andere personen dan de ouders, mogelijk. De Kinderafdeling kan 24 uur per dag gebeld worden om inlichtingen te vragen over uw baby. Er wordt alleen informatie gegeven aan de ouders/verzorgers van de baby.