Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

Om u (of uw kind) zo goed mogelijk te begeleiden rondom de operatie, wordt op de Polikliniek Anesthesie een preoperatief onderzoek gedaan. Tijdens het bezoek aan uw behandeld specialist op de polikliniek wordt hiervoor een afspraak gemaakt.

Volwassenen

Ter voorbereiding op uw operatie en opname vindt er een intakegesprek plaats tussen u, de anesthesioloog en de verpleegkundige. U krijgt mondelinge en schriftelijke informatie over de opname, operatie, anesthesie (narcose) en u krijgt informatie over eventuele bloedtransfusie. U wordt gevraagd naar de gegevens van uw contactpersoon en uw medicijngebruik. Daarnaast is het belangrijk dat u van te voren de vragenlijst anesthesiologie invult. Dit formulier kunt u via MijnZHA invullen nadat u met DigiD bent ingelogd.

U krijgt tijdens het intakegesprek schriftelijke instructies mee voor uw opname:

 • Eten en drinken vóór de operatie.
 • Het gebruik van rookwaren, alcohol en drugs vóór de operatie.
 • Met welke hygiëneregels u rekening moet houden.
 • Wat u mee moet nemen en wat u thuis laat.

 

Keuzehulp anesthesie

U kunt ook de keuzehulp anesthesie downloaden. Hierin wordt uitgelegd welke soorten anesthesie en pijnstilling er zijn en welke voor- en nadelen elke soort heeft. Deze keuzehulp wordt uitgegeven door de Nederlandse vereniging van anesthesiologie.

Kinderen

Als uw kind geopereerd wordt, is het noodzakelijk dat u met uw kind een bezoek brengt aan de anesthesist. De afspraak met de anesthesist is op een woensdag.

Bezoek aan de polikliniek

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij bezoek aan de polikliniek.

Praktische informatie

 • Afspraak maken

  Tijdens het bezoek aan de behandelend specialist (van u of uw kind) op de polikliniek, wordt voor het intakegesprek een afspraak gemaakt.

 • Contact

  Afdeling A 02, rode route
  Telefoonnummer: (020) 755 7091
  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.00-16.30 uur