Interne Geneeskunde / Maag-Darm-Leverziekten (MDL)

Indien u een verwijzing van uw huisarts heeft naar een internist in ons ziekenhuis, kunt u contact opnemen met de polikliniek voor een eerste afspraak. Geeft u daarbij a.u.b. duidelijk aan waar het om gaat, dan maakt de assistente een afspraak met de internist met het juiste aandachtsgebied.

De internisten en MDL-artsen werkzaam in Ziekenhuis Amstelland, werken samen binnen de maatschap Interne Geneeskunde. De maatschap verzorgt ook de opleiding van arts-assistenten, in samenwerking met het VUmc. Onderzoeken en behandelingen vinden plaats op de Polikliniek Interne Geneeskunde / Maag-Darm-Leverziekten, het Behandelcentrum (afdeling Endoscopie) en de verpleegafdeling Kliniek Beneden. 

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Interne Geneeskunde
Het specialisme Interne Geneeskunde houdt zich bezig met ziektebeelden die te maken hebben met de inwendige organen. Met de internist (specialist op het gebied van interne geneeskunde) kunt u te maken krijgen als u behandeld wordt voor suikerziekte, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, kanker, infecties en ziekten van de nieren, hart en longen. Alle internisten van Ziekenhuis Amstelland hebben een specifiek aandachtsgebied. Dit zijn: 

  • endocrinologie (stofwisselingsziekten, suikerziekte, hormonale ziekten);
  • nefrologie (nierziekten);
  • vasculaire geneeskunde (analyseren en behandelen van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten);
  • hematologie (afwijkingen in het bloed en lymfklieren);
  • oncologie (kanker);
  • intensieve zorg (zie intensive care)

Aan het specialisme interne geneeskunde zijn de gespecialiseerde Diabetes polikliniekNefrologie polikliniek en Contrastnefropathie polikliniek verbonden. Patiënten met interne aandoeningen die opgenomen worden in het ziekenhuis, verblijven op de Acute Opname Afdeling (AOA) of de verpleegafdeling Kliniek Beneden West of op de verpleegafdeling Kliniek Beneden Oost.

De internisten zijn onderdeel van de vakgroep Interne Geneeskunde / Maag-Darm-Leverziekten. Het specialisme Interne Geneeskunde is nauw verbonden met het specialisme Maag-Darm-Leverziekten.

Maag-Darm-Leverziekten
In Ziekenhuis Amstelland wordt gespecialiseerde zorg verleend op het gebied van maag-, darm- en leveraandoeningen. Op de afdeling Maag-Darm-Leverziekten (MDL) komen patiënten met klachten aan de slokdarm, maag, lever, darmen, galwegen of alvleesklier. Zij worden onderzocht en behandeld door speciaal opgeleide Maag-Darm-Leverartsen (MDL-artsen). Naast aandoeningen aan het spijsverteringskanaal, behandelen de MDL-artsen ook patiënten met leveraandoeningen waaronder virale hepatitis.

Onderzoeken en behandelingen vinden plaats op de Polikliniek Interne Geneeskunde / Maag-Darm-Leverziekten, het Behandelcentrum (afdeling Endoscopie) en de verpleegafdeling Kliniek Beneden. 

ibd-verpleegkundigen

Vanaf juli 2016 is het verpleegkundig IBD spreekuur een feit! Patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa komen regelmatig bij de IBD verpleegkundige voor monitoring, advies, voorlichting en een luisterend oor. Het leven met een chronische darmontsteking is op sommige tijden heftig, en onze IBD verpleegkundigen kunnen met net wat meer tijd dan de MDL artsen een stuk begeleiding geven waar behoefte aan is. Patiënten worden doorverwezen via de MDL artsen. De IBD verpleegkundigen zijn gevestigd op het behandelcentrum.

Interne Geneeskunde / Maag-Darm-Leverziekten (MDL)

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Interne Geneeskunde of Maag-, Darm-, Leverziekten.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Interne Geneeskunde / Maag-Darm-Leverziekten (MDL)

Afdeling A 05, rode route
Telefoonnummer Interne Geneeskunde: (020) 755 7025
Telefoonnummer Maag-, Darm-, Leverziekten: (020) 755 7023
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur

 M.G.W. Barnas M.G.W. Barnas
internist / intensivist / acute geneeskunde
Drs. mw. G.F. Breda van
Internist
Mw. dr. D.L. Cahen Mw. dr. D.L. Cahen
MDL-arts
Mw M.E. Gielen Mw M.E. Gielen
MDL arts
Mw. S.M. Hepp Mw. S.M. Hepp
MDL-arts
Mw. drs. D. Hoogwerf-Kluft Mw. drs. D. Hoogwerf-Kluft
Internist / Oncoloog
Dhr. S. Khan
Internist / intensivist
Mw. M. Kop
Internist / intensivist
Dhr T. Kuiper
MDL-arts
dr.  L.A.  Noach dr. L.A. Noach
MDL-arts
dr. C. Rustemeijer dr. C. Rustemeijer
internist / endocrinoloog
dr. G.J. Timmers dr. G.J. Timmers
internist / hematoloog
dr. H.J. Voerman dr. H.J. Voerman
internist / intensivist
 Mw. A.A. van Zweeden Mw. A.A. van Zweeden
internist / oncoloog