Dermatologie

Dermatologie

Wanneer u een verwijzing van uw huisarts heeft naar een dermatoloog in ons ziekenhuis, kunt u contact opnemen met de polikliniek voor een eerste afspraak. Ook is het mogelijk om online een afspraak te maken.

Voor meer informatie over uw polikliniekbezoek, kijk bij Bezoek aan de polikliniek.

Avondspreekuur
Op de Polikliniek Dermatologie kunt u op afspraak ook op het avondspreekuur terecht. Dit is elke dinsdagavond tot 20.00 uur. Het laboratorium is dan ook geopend.

Inloopspreekuur
Als u een verwijsbrief van de huisarts heeft, kunt u ook zonder afspraak op de polikliniek terecht. Dit kan tijdens het inloopspreekuur, iedere maandagmorgen van 8.30 uur tot 10.30 uur. Neem de brief van de huisarts mee naar het spreekuur. Het inloopspreekuur is niet bedoeld voor patiënten die voor een controlebezoek komen. 

Gezondheidscentrum Waterlinie (Uithoorn)
De dermatologen houden ook spreekuur in het gezondheidscentrum in Uithoorn. U kunt in Uithoorn terecht voor een eerste polikliniekbezoek en onderzoek. Voor een eventuele behandeling bent u soms nog wel aangewezen op de locatie in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de pagina Gezondheidscentrum Waterlinie.

Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, kunnen op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Abcoude
Dr. Boersma houdt om de week op woensdagmiddag spreekuur in de huisartsenpraktijk Achter de Kerk te Abcoude (adres: Kerkgaarde 4, Abcoude). 
Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Abcoude, kunnen op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar het spreekuur in Abcoude wilt. U wordt dan daar ingepland.

Huidtherapie Derma2Care
Derma2Care is een huidtherapeutische praktijk en heeft spreekuur in Ziekenhuis Amstelland. Behandeling bestaat onder andere uit acnebehandelingen, microdermabrasie, peelings, dermapen behandelingen, enzovoorts. Kijk voor meer informatie op de pagina Huidtherapie.

Aanvraag herhaalrecept
Met dit formulier kunt u een herhaalrecept aanvragen. Dit is alleen bestemd voor patiënten die bij ons onder behandeling zijn. Bent u langere tijd niet meer bij de dermatoloog geweest, dan dient u via uw huisarts een herhaalrecept aan te vragen.

AmstelClinic
Voor niet verzekerde zorg kunt u een afspraak maken bij de AmstelClinic.Onder niet verzekerde zorg vallen oa. spataderen, ouderdomswratten, pigmentvlekken, goedaardige moedervlekken, couperose.

Enquête klanttevredenheidsonderzoek
Wij zijn zeer geinteresseerd in uw mening, daarom is het altijd mogelijk om een vragenlijst in te vullen. U kunt daarvoor hier klikken.

In de spreekkamer legt u uw klacht voor aan de dermatoloog. U wordt in principe steeds door dezelfde dermatoloog geholpen. Ook een eventuele ingreep wordt door uw eigen dermatoloog verricht.

Uw dermatoloog werkt tijdens het spreekuur samen met een spreekuurassistente. Zij verzorgt de dossiers. Zij regelt ook de afspraken en geeft uitleg over organisatorische zaken. Zijn er zaken u niet helemaal duidelijk? Via haar kunt u aanvullende medische vragen stellen aan uw dermatoloog.

In de spreekkamer wordt dermatologisch onderzoek verricht. Ingrepen, lichttherapie en lasertherapie vinden in een ander gedeelte van de polikliniek plaats.

Huidpatiënten Nederland heeft het Kwaliteitszegel Dermatologie toegekend aan de afdeling Dermatologie van Ziekenhuis Amstelland en 74 andere dermatologische instellingen. Het Kwaliteitszegel Dermatologie geeft aan dat Ziekenhuis Amstelland een goede kwaliteit van zorg biedt voor huidpatiënten.

In 2011 is het project Kwaliteitszegel Dermatologie op initiatief van Huidpatiënten Nederland van start gegaan. Dit project heeft tot doel om patiënten (en verwijzers) een online overzicht te bieden van dermatologische centra in Nederland, al dan niet met specifieke expertise, welke voldoen aan het Kwaliteitszegel Dermatologie.

Op basis van input vanuit de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en huidpatiëntenverenigingen is een set van gezamenlijke criteria voor het Kwaliteitszegel Dermatologie vastgesteld. De criteria geven aan wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met een huidaandoening. De criteria zijn te vinden op de website van Huidpatiënten Nederland.

kwaliteitszegeldermatologie2013-1

 

 

 

Dermatologie is het medisch specialisme dat zich richt op de diagnostiek en behandeling van huidziekten en van seksueel overdraagbare aandoeningen.

Het specialisme dermatologie in Ziekenhuis Amstelland omvat de volgende onderdelen:

  • huidziekten;
  • haar- en nagelaandoeningen;
  • huidkanker en de behandeling hiervan
  • dermatochirurgie
  • flebologie (spataderen / open been)
  • allergologie (onderzoek naar contactallergieën bij eczeem)
  • geslachtsziekten (SOA)

In Ziekenhuis Amstelland zijn drie dermatologen werkzaam in de maatschap dermatologie. Zij werken de helft van de tijd op de Polikliniek Dermatologie en de helft van de tijd in de behandelkamers; dat wil zeggen dat er naast spreekuur evenveel tijd aan verrichtingen worden besteed. Voorbeelden hiervan zijn kleine chirurgische ingrepen, varicesonderzoek en het zogenaamde "open-benen" spreekuur. Er is ook lasertherapie en lichttherapie mogelijk.

Na- en bijscholing in de dermatologie wordt volgens de regels van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie gevolgd, zodat de dermatologen te allen tijde up-to-date zijn en de vereiste certificeringen verkijgen.

De dermatologen werken ook bij de AmstelClinic.

Dermatologie

Maak uw afspraak online of telefonisch via (020) 755 7015 bij de Polikliniek Dermatologie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

 

Dermatologie

Afdeling A 06, rode route
Telefoonnummer: (020) 755 7015
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur