Tijdens de scan ligt u in een soort tunnel en hoort u een hard, kloppend geluid. Hiervoor krijgt u oordopjes in. Voor het maken van een MRI scan van uw borsten ligt u op uw buik op een tafel die vervolgens langzaam de scanner in gaat. De tunnel is van binnen verlicht en aan beide kanten open. Het te scannen gebied, in dit geval uw borsten komen in het midden van de tunnel.  Vervolgens worden er meerder opnames van uw borstweefsel gemaakt. Tijdens het onderzoek houdt een laborant, die in een ander ruimte zit, contact met u via de intercom.

U krijgt een rubberen balletje in de hand, waarmee u de laborant kunt waarschuwen als u deze wilt spreken. Voor zover bekend is een MRI onderzoek onschadelijk. Het hele onderzoek duurt gemiddeld 35 minuten.

Een reden voor een MRI onderzoek kan zijn:

 • screening bij hoogrisico patiënten (genmutatiedraagsters);
 • onvoldoende duidelijkheid na mammogram en echo;
 • responsmeting bij neo-adjuvante chemotherapie;
 • bepaling van de precieze tumorgrootte voorafgaand aan een operatie.

De MRI-methode van borstonderzoek behoort niet tot de standaarddiagnostiek naar borstkanker.

Praktische informatie

 • Afspraak maken/wijzigen

  U heeft altijd een verwijzing van uw arts nodig voor het maken van een afspraak. Nadat u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, neemt de afdeling Radiologie contact met u op om een afspraak te maken.

  Heeft u al een afspraak, maar bent u verhinderd, geef dit dan minimaal 24 uur van te voren door. Dit kan ook via MijnZHA.

  Wijzigingen of annuleringen binnen 24 uur van tevoren kunnen alleen telefonisch worden doorgegeven.

 • Contact afdeling Radiologie

  Afdeling Radiologie, locatie C32, gele route

  Bereikbaar: Ma t/m vrij 8.30-16.45 uur

  Telefoon: (020) 755 7078
  E-mail: [email protected]