Vrijwilligers
In Ziekenhuis Amstelland werken ongeveer 70 vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op het werk van de beroepskrachten en de service die het ziekenhuis wil bieden. Vrijwilligers zijn van grote meerwaarde in het contact met de patiënten. Er zijn vrijwilligers actief op de volgende plekken;

Vrijwilligers Ontvangst centrale hal
Vrijwilligers Koffiekar
Vrijwilligers Kliniek
Vrijwilliger Service Kliniek
Vrijwilligers Spoedeisende Hulp (SEH)
Vrijwilligers Patiëntenvervoer AOA
Radio Tulipa TV vrijwilligers

Omschrijving van de verschillende werkzaamheden
Vrijwilliger ontvangst centrale hal
De vrijwilliger is werkzaam in de centrale hal van het Ziekenhuis Amstelland. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor de patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis. De vrijwilliger beantwoordt algemene vragen, verwijst bezoekers door naar de juiste afdeling en begeleidt de patiënt eventueel naar de juiste locatie. Maar je biedt ook ondersteuning aan mindervalide patiënten of helpt bij de parkeerautomaat. Een dynamische plek, waarbij elke dag weer anders is, met veel verschillende contacten.
Werktijden: ma t/m vrij: 9.30-12.30 uur of van 12.30-15.30 uur.

Op dit moment hebben we een vacature voor een nieuwe vrijwilliger op:
Dinsdagmiddag van 13.00-15.30 uur
Vrijdagochtend van 9.00-13.00 uur

Koffiekar
Dagelijks loopt een vrijwilliger met een uitgebreide koffiekar in diverse rondes langs de verschillende poliklinieken om de wachtende patiënten te voorzien van een lekker kopje koffie, thee of limonade. Dit doe je zelfstandig, maar je heb uiteraard veel contact met de patiënten. Ondertussen wijs je ‘zoekende’ patiënten de weg.
Een leuke zelfstandig vrijwilligersfunctie waarbij je zelf je route bepaald. Bij aanvang van je dienst maak je de koffiekar gereed voor gebruik. Na afloop vul je alles weer bij en maak je alles weer schoon zodat je collega vrijwilliger de volgende dag weer met een opgeruimde kar aan de slag kan gaan.
Werktijden: ma t/m vrij 9.00- 11.30 uur of van 13.30- 16.00 uur

Op dit moment hebben we geen vacature voor een vrijwilliger koffiekar.

Vrijwilligers Kliniek
Op Kliniek Boven worden patiënten verpleegd van alle snijdende specialismen. Zoals algemene chirurgie, orthopedie, KNO, neurochirurgie en plastische chirurgie.
Kliniek beneden is verdeeld in Oost en West. Op Kliniek Beneden Oost worden o.a. cardiologische patiënten en maag-darm-en lever patiënten verpleegd.
Kliniek Beneden West is een algemene interne afdeling. Er worden patiënten opgenomen met neurologische-, oncologische-,interne- of longaandoeningen.
Op zowel Kliniek Beneden als Kliniek Boven zijn vrijwilligers actief. De vrijwilligers zijn er voor de patiënten die daar soms voor korte of langere tijd opgenomen zijn. De vrijwilliger kijkt in overleg met de verpleging wat nodig is. Dit kan een praatje zijn, een wandelingetje maken, een spelletje doen, helpen met inpakken bij ontslag, of het halen van een kopje koffie. Vaak is een luisterend oor al zo fijn. Daarom zoeken we ook geduldige, betrokken, sociale en zelfstandige vrijwilligers die aan de slag willen bij Kliniek Boven en/of Kliniek Beneden.
Werktijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur

Op dit moment hebben we een vacature voor een vrijwilliger bij Kliniek Boven voor de:
Dinsdagochtend van 9.00-12.00 uur
Woensdagochtend van 9.00-12.00 uur

Vrijwilliger Service kliniek
Als vrijwilliger Service ondersteun je onze servicemedewerkers in de avonduren met het verspreiden van de maaltijden en help je waar nodig de patiënten tijdens het nuttigen van deze maaltijden.
Contact met de patiënten staat voorop omdat jij als vrijwilliger ook de tijd hebt om een luisterend oor te zijn en in te spelen op de behoefte van onze patiënten.  Ook ondersteun je bij de koffie en thee ronde op de afdeling. Een mooie plek, waarbij je veel kan betekenen voor de patiënten.
Werktijden: maandag t/m vrijdag van 17.00-20.00 uur

Op dit moment hebben we vacatures voor een vrijwilliger Service Kliniek op:
Maandag van 17.00 uur-20.00 uur
Dinsdag van 17.00 uur-20.00 uur
Woensdag van 17.00 uur-20.00 uur
Donderdag van 17.00 uur-20.00 uur
Vrijdag van 17.00 uur-20.00 uur

Vrijwilligers SEH
Als vrijwilliger bij de SEH ondersteun je de medewerkers met diverse werkzaamheden. Je bent een luisterend oor voor zowel patiënt als de begeleider, begeleidt zo nodig samen een verpleegkundige een patiënt naar een andere afdeling, bijvoorbeeld voor röntgenonderzoek of zorgt voor iets te drinken. Daarnaast houd je de wachtruimtes en koffiekamer op orde of regel je een dapperheidsdiploma voor onze jonge patiëntjes. Een leuke plek waar geen dag hetzelfde zal zijn.
Werktijden: Maandag 14.00-17.00 of van 17.00-20.00 uur of vrijdag 14.00- 17.00 uur of van 17.00-20.00 uur.

Op dit moment hebben we vacatures voor een vrijwilliger SEH op:
Maandag 14.00-17.00 uur
Maandag 17.00-20.00 uur
Andere dagen eventueel in overleg bespreekbaar.

Vrijwilligers patiëntenvervoer AOA
Als vrijwilliger bij het patiëntenvervoer AOA werk je vanuit de Acute Opname Afdeling (AOA) waarbij je de patiënt per bed of rolstoel begeleid als ze bijvoorbeeld (onder voorwaarden) overgeplaatst moeten worden naar één van onze verblijfsafdelingen of een onderzoek krijgen. Het persoonlijk contact met de patiënten is hierbij erg van belang. Op deze fijne werkplek maak je echt onderdeel uit van het team van de AOA.
Werktijden: maandag t/m vrijdag van 11.00 uur tot 15.00 uur

Op dit moment hebben we vacatures voor een vrijwilliger patiëntenvervoer AOA op:
Maandag van 11.00 uur-15.00 uur
Vrijdag van 11.00 uur- 15.00 uur

Radio Tulipa TV vrijwilligers
De vrijwilligers van Radio Tulipa TV verzorgen op alle avonden (behalve in het weekend) live radio- en televisie uitzendingen voor patiënten van het ziekenhuis.
Er zijn verschillende functies voor vrijwilligers bij Radio Tulipa TV; als patiënten bezoeker ‘haal’ je verzoeknummers op bij patiënten, als technicus bedien je alle aanwezige apparatuur tijdens de live uitzending en als presentator presenteer je deze live uitzendingen. Radio Tulipa TV functioneert in een aparte stichting. Voor meer informatie over de mogelijkheden als vrijwilliger bij Radio Tulipa TV zie de website www.radiotulipatv.nl.

Wat vragen we van jou?
Naast betrokkenheid en goede sociale vaardigheden beschik je als vrijwilliger over de volgende eigenschappen:

 • Je bent begripvol en kan goed luisteren naar anderen.
 • Je hebt een open en gastvrije houding.
 • Je kan zelfstandig werken en bent service gericht.
 • Je spreekt goed Nederlands, spreekvaardigheid in andere talen is mooi meegenomen.

  Daarnaast ben je:

 • 18 jaar of ouder
 • Minimaal een dagdeel (3 uur) per week voor een langere periode beschikbaar.
 • Discreet
 • Flexibel, maar ook in staat je eigen grenzen aan te geven
 • In staat een VOG te kunnen overleggen (kosten hiervan worden door het ziekenhuis vergoed)

  Wat bieden wij?

 • Leuk en zinvol vrijwilligerswerk in een deskundig en vooral menselijk ziekenhuis.
 • Goede inwerkperiode en begeleiding tijdens je vrijwilligerswerk.
 • Jaarlijks vrijwilligers uitje/ etentje.
 • 4 keer per jaar themabijeenkomsten voor vrijwilligers.
 • Reiskostenvergoeding van €0,19 per km woon-werkverkeer.
 • Ziekenhuis Amstelland is goed bereikbaar, zowel met de OV als met de auto. Een fiets kan gestald worden in een afgesloten fietsenstalling.
 • Tevens sluiten wij voor onze vrijwilligers een WA- en ongevallen verzekering af.

  Interesse?
  Als je belangstelling hebt voor het vrijwilligerswerk in ons ziekenhuis of wil je meer weten over de mogelijkheden die er zijn, neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers [email protected]. Zij is ook telefonisch te bereiken op 020-7556777