Onze website wordt op het moment vernieuwd. Mist u informatie of heeft u een verbetersuggestie? Wij horen het graag.

In Ziekenhuis Amstelland werken ongeveer 70 vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op het werk van de beroepskrachten en de service die het ziekenhuis wil bieden. Vrijwilligers zijn van grote meerwaarde in het contact met de patiënten. Er zijn vrijwilligers actief op de volgende plekken:

 • Vrijwilligers ontvangst hal
 • Vrijwilligers koffiekar
 • Vrijwilligers Kliniek
 • Vrijwilligers Spoedeisende Hulp (SEH)
 • Radio Tulipa TV vrijwilligers

Heb je belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Radio Tulipa TV? Dan kan je een e-mail sturen naar [email protected]

Vrijwilliger ontvangst hal

De vrijwilliger is werkzaam in de centrale hal van het Ziekenhuis Amstelland. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor de patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis. De vrijwilliger beantwoordt algemene vragen, verwijst bezoekers door naar de juiste afdeling en begeleidt de patiënt eventueel naar de juiste locatie. Maar je biedt ook ondersteuning aan minder valide patiënten of helpt bij de parkeerautomaat.

Werktijden: ma t/m vrij: 9.30-12.30 uur of van 12.30-15.30 uur.

Koffiekar

Dagelijks loopt een vrijwilliger met een uitgebreide koffiekar in 2 rondes langs de verschillende poliklinieken om de wachtende patiënten te voorzien van een lekker kopje koffie, thee of limonade. Dit doe je zelfstandig, maar je heb uiteraard veel contact met de patiënten. Ondertussen wijs je ‘zoekende’ patiënten de weg.

Een leuke zelfstandig vrijwilligersfunctie waarbij je zelf je route bepaald. Bij aanvang van je dienst maak je de koffiekar gereed voor gebruik. Na afloop vul je alles weer bij en maak je alles weer schoon zodat je collega vrijwilliger de volgende dag weer met een opgeruimde kar aan de slag kan gaan.

Werktijden: ma t/m vrij 9.00- 11.30 uur of van 13.30- 16.00 uur

Vrijwilligers Kliniek

 • Op Kliniek Boven worden patiënten verpleegd van alle snijdende specialismen. Zoals algemene chirurgie, orthopedie, KNO, neurochirurgie en plastische chirurgie.
 • Kliniek beneden is verdeeld in Oost en West. Op Kliniek Beneden Oost worden o.a. cardiologische patiënten en maag-darm-en lever patiënten verpleegd. Kliniek Beneden West is een algemene interne afdeling. Er worden patiënten opgenomen met neurologische-, oncologische-,interne- of longaandoeningen. Op zowel Kliniek Beneden als Kliniek Boven zijn vrijwilligers actief. De vrijwilligers zijn er voor de patiënten die daar soms voor korte of langere tijd opgenomen zijn. De vrijwilliger kijkt in overleg met de verpleging wat nodig is. Dit kan een praatje zijn, een wandelingetje maken, een spelletje doen, helpen met inpakken bij ontslag, of het halen van een kopje koffie. Vaak is een luisterend oor al zo fijn. Daarom zoeken we ook geduldige, betrokken, sociale en zelfstandige vrijwilligers die aan de slag willen bij Kliniek Boven en Kliniek Beneden.

Werktijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur of van 12.00-15.00 uur

Vrijwilligers SEH

Als vrijwilliger bij de SEH ondersteun je de medewerkers met diverse werkzaamheden. Je bent een luisterend oor voor zowel patiënt als de begeleider, begeleidt zo nodig samen een verpleegkundige een patiënt naar een andere afdeling, bijvoorbeeld voor röntgenonderzoek of zorgt voor iets te drinken. Daarnaast houd je de wachtruimtes en koffiekamer op orde of regel je een dapperheidsdiploma voor onze jonge patiëntjes. Een leuke plek waar geen dag hetzelfde zal zijn.

Werktijden: Maandag 14.00-17.00 of van 17.00-20.00 uur of vrijdag 14.00- 17.00 uur of van        17.00-20.00 uur.

Radio Tulipa TV vrijwilligers

Deze vrijwilligers verzorgen op alle avonden (behalve in het weekend) radio- en televisie uitzendingen voor patiënten van het ziekenhuis. Radio Tulipa TV functioneert in een aparte stichting. Voor meer informatie over de mogelijkheden bij Radio Tulipa TV zie de website www.radiotulipatv.nl.

Vrijwilligers patiëntenvervoer

Tevens zijn we bezig met een project waarin we naast de medewerkers ook met vrijwilligers willen werken rondom het vervoer van patiënten binnen het ziekenhuis. Mocht je hier interesse in hebben en meer informatie over willen, neem dan zeker even contact op.

Wat vragen we van jou?

Naast betrokkenheid en goede sociale vaardigheden beschik je als vrijwilliger over de volgende eigenschappen:

 • Je bent begripvol en kan goed luisteren naar anderen.
 • Je hebt een open en gastvrije houding.
 • Je kan zelfstandig werken en bent service gericht.
 • Je spreekt goed Nederlands, spreekvaardigheid in andere talen is mooi meegenomen.

Daarnaast ben je:

 • Minimaal een dagdeel (3 uur) per week voor een langere periode beschikbaar.
 • Discreet
 • Flexibel, maar ook in staat je eigen grenzen aan te geven
 • In staat een VOG te kunnen overleggen (kosten hiervan worden door het ziekenhuis vergoed)

Wat bieden wij?

 • Leuk en zinvol vrijwilligerswerk in een deskundig en vooral menselijk ziekenhuis.
 • Goede inwerkperiode en begeleiding tijdens je vrijwilligerswerk.
 • Eindejaarsgeschenk.
 • Jaarlijks vrijwilligers uitje/ etentje.
 • 4 keer per jaar themabijeenkomsten voor vrijwilligers.
 • Reiskostenvergoeding van €0,19 per km woon-werkverkeer.
 • Ziekenhuis Amstelland is goed bereikbaar, zowel met de OV als met de auto. Een fiets kan gestald worden in een afgesloten fietsenstalling.
 • Tevens sluiten wij voor onze vrijwilligers een WA- en ongevallen verzekering af.

Interesse?

Als je belangstelling hebt voor het vrijwilligerswerk in ons ziekenhuis vul dan onderstaand formulier in. De coördinator vrijwilligers neemt dan zo spoedig mogelijk contact op. Heb je vragen over het vrijwilligerswerk bij Ziekenhuis Amstelland dan kan je ook contact opnemen met Lisette Rehm coördinator vrijwilligers 020-7556777.