Uw afspraak of behandeling in het ziekenhuis

Nu de situatie rondom corona iets stabieler is, bieden we weer meer zorg aan andere patiënten.

Afspraken – Ziekenhuis Amstelland neemt contact op
Spoedzorg heeft de afgelopen periode altijd plaatsgevonden en dat zal zo blijven. Denk daarbij aan oncologische behandelingen, bevallingen en spoedeisende hulp. Veel afspraken voor controles en behandelingen zijn echter afgezegd of hebben telefonisch plaatsgevonden. Geleidelijk aan hervatten we de zorg. Belangrijk om te weten is dat wij contact met patiënten opnemen wanneer er meer nieuws is over hun afspraak, opname, behandeling of operatie. Patiënten waarbij de medische urgentie het hoogste is, worden als eerste opgeroepen. Zo gauw we iets weten over uw persoonlijke situatie kunnen melden nemen we contact met u op.

Telefonische screening
Alle patiënten krijgen uiterlijk 48 uur voorafgaand aan hun afspraak in het ziekenhuis een telefonische screening. Hierbij wordt hen een aantal vragen gesteld over hun gezondheid. Bij verdenking van coronaverschijnselen wordt de afspraak uitgesteld.

Zorg op afstand
Afspraken zijn zo veel mogelijk telefonisch. Op basis van landelijke richtlijnen beoordeelt de medisch specialist zorgvuldig of afspraken telefonisch kunnen plaatsvinden of dat een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is. Patiënten worden daarover op tijd geïnformeerd.

Kom alleen
Het is nog steeds noodzakelijk om afstand van elkaar te houden om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Daarom vragen wij patiënten alleen te komen, tenzij begeleiding noodzakelijk is. In dat geval kan dat maximaal 1 persoon zijn.

Maatregelen in het ziekenhuis
Ziekenhuis Amstelland treft alle noodzakelijke maatregelen om de (poliklinische) zorg veilig te kunnen bieden. Maatregelen die nodig zijn om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent.

  • Patiënten en bezoekers worden bij binnenkomst gescreend op coronaverschijnselen. Indien nodig krijgt u een chirurgisch mondneusmasker.
  • Daarnaast zijn wachtkamers zo ingericht dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit vraagt oplettend gedrag van iedereen. Deze 1,5 meter maatregel betekent wel dat we minder mensen tegelijkertijd kunnen ontvangen op de poliklinieken.
  • Onze zorgverleners geven tijdelijk geen hand. Hiermee sluiten wij aan bij het landelijke beleid om geen handen meer te schudden.

In deze video lichten we de maatregelen toe.

Toegang ziekenhuis
De hoofdingang van ons ziekenhuis is sinds 6 mei weer open. Patiënten en bezoekers maken gebruik van deze ingang of de ingang bij de Spoedeisende Hulp (SEH). Bij aankomst worden patiënten en bezoekers enkele vragen over hun gezondheid gesteld. Het kan zijn dat u hierdoor iets langer moet wachten voordat u het ziekenhuis in kunnen. Om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren zijn looproutes aangegeven in ons ziekenhuis.

Parkeren
Patiënten en bezoekers kunnen parkeren op de parkeerterreinen P1 en P2. De route wordt duidelijk aangegeven met borden. De ingang van de parkeerterreinen is aan de Laan van de Helende Meesters, nabij de hoofdingang. Op het bord kunt u de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op P1 en P2 zien (VOL/VRIJ).