Uw afspraak of behandeling in het ziekenhuis

Ondanks dat het aantal coronabesmettingen toeneemt, doen we ons best om zoveel mogelijk zorg door te laten gaan. Het is niet mogelijk om online een afspraak te maken; dit kan alleen via de betreffende polikliniek. Betreft het een eerste afspraak, dan wordt u gebeld door het ziekenhuis voor het maken van een afspraak.

Zorg op afstand
Op basis van landelijke richtlijnen beoordeelt de medisch specialist zorgvuldig of afspraken telefonisch kunnen plaatsvinden of dat een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is.

Kom alleen
Het is nog steeds noodzakelijk om afstand van elkaar te houden om de kans op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk te maken. Daarom vragen wij patiënten alleen te komen, tenzij begeleiding noodzakelijk is. In dat geval kan dat maximaal 1 persoon zijn. Deze begeleider moet dan van te voren worden aangemeld bij de polikliniek waar de afspraak is.

We kunnen ons voorstellen dat het wel fijn is om een familielid of andere dierbare mee te laten luisteren met het gesprek met uw arts. U kunt uw telefoon op speaker zetten of het gesprek opnemen. Meld dit wel graag van te voren even aan de arts.

Maatregelen in het ziekenhuis
Ziekenhuis Amstelland treft alle noodzakelijke maatregelen om de (poliklinische) zorg veilig te kunnen bieden. Maatregelen die nodig zijn om u en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Daarom verloopt uw bezoek aan het ziekenhuis op dit moment anders dan u gewend bent.

  • Voor bezoekers en patiënten vanaf 13 jaar is het verplicht om in Ziekenhuis Amstelland een niet-medisch mondkapje te dragen.
  • Patiënten en bezoekers worden bij binnenkomst gescreend op coronaverschijnselen. Indien nodig krijgt u een chirurgisch mondneusmasker.
  • Daarnaast zijn wachtkamers zo ingericht dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit vraagt oplettend gedrag van iedereen. Deze 1,5 meter maatregel betekent wel dat we minder mensen tegelijkertijd kunnen ontvangen op de poliklinieken.

Kom niet naar het ziekenhuis als u twee weken voorafgaand aan uw bezoek:

  • In een land bent geweest waar code oranje geldt;
  • Contact heeft gehad met iemand die positief getest is op corona.

Heeft u een afspraak? Neemt u dan contact op via info@zha.nl en vermeldt wanneer u met welke arts een afspraak heeft. 

Toegang ziekenhuis
De hoofdingang van ons ziekenhuis is sinds 6 mei weer open. Patiënten en bezoekers maken gebruik van deze ingang of de ingang bij de Spoedeisende Hulp (SEH). Bij aankomst worden patiënten en bezoekers enkele vragen over hun gezondheid gesteld. Het kan zijn dat u hierdoor iets langer moet wachten voordat u het ziekenhuis in kunnen. Om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren zijn looproutes aangegeven in ons ziekenhuis.

Parkeren
Patiënten en bezoekers kunnen parkeren op de parkeerterreinen P1 en P2. De route wordt duidelijk aangegeven met borden. De ingang van de parkeerterreinen is aan de Laan van de Helende Meesters, nabij de hoofdingang. Op het bord kunt u de beschikbaarheid van parkeerplaatsen op P1 en P2 zien (VOL/VRIJ).