RFA

RFA is één van de drie endoveneuze (dat wil zeggen met een draad in het bloedvat) methoden, die in Ziekenhuis Amstelland gebruikt worden om spataderen te behandelen.

Bij de RFA behandeling krijgt u eerst een plaatselijk verdovingsprikje. Daarna wordt een draad in de ader geplaatst en wordt de spatader van binnenuit verwarmd en dichtgeschroeid. Bij de RFA methode gebeurt dit verwarmen door middel van radiogolven. 

Bij de RFA behandeling wordt de zieke ader dus niet verwijderd, maar dichtgeschroeid. Dit heeft geen gevolgen voor de doorbloeding in de benen. Het bloed zoekt vanzelf een ander bloedvat in het vaatstelsel, zodat het bloed in de richting van het hart blijft stromen. De restanten van het dichtgemaakte bloedvat worden door het lichaam afgebroken en opgeruimd.

 

Spatadercentrum Groot Amsterdam

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Chirurgie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Spatadercentrum Groot Amsterdam

Telefoonnummer: (020) 755 7014