Nitraten (tabletten / spray onder de tong)

U heeft van de cardioloog de zogenaamd ‘tabletjes/spray onder de tong’ of ‘nitraten’ ontvangen. Er bestaan verschillende preparaten: Isordil® 5 mg, isosorbidedinitraat 5 mg, Cedocard® 5 mg nitrobaat, Prodicar® spray, Nitrolingual® spray.

Al deze middelen hebben dezelfde werking. Ze verwijden de kransslagaders en zorgen daarmee voor meer bloedtoevoer naar het hart, waardoor dit makkelijker kan pompen. Tevens verlagen ze de bloeddruk. Vanwege dit laatste is het verstandig om de eerste keer dat u de tablet of spray gebruikt, dit zittend of liggend te doen. Als dit dan goed gaat hoeft u zich over de verlaging van de bloeddruk geen zorgen te maken.

Een mogelijke bijwerking is hoofdpijn en een rood gelaat.Omdat de tabletten/sprays kort werken (maximaal 30 minuten) verdwijnt dit weer snel.

Cardiologie

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Cardiologie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Buitenpoli
Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, moeten op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: Afdeling B 26, blauwe route