Heupprothese / operatie

Tijdens de operatie voor een heupprothese wordt uw beschadigde heupgewricht vervangen door een kunstgewricht. Vervanging van het heupgewricht door een kunstheup (heupprothese) is een veel voorkomende operatie waar heel veel mensen met een zogenaamde ‘versleten heup’ baat bij hebben. De operatie is geen kleinigheid en het herstel vraagt veel wilskracht en inspanning van u en uw familieleden.

Na de operatie verblijft u enkele dagen in het ziekenhuis en krijgt u direct fysiotherapie. Samen gaan we er voor zorgen dat u over een aantal dagen met een nieuwe heup kunt lopen.

In de eerste zes weken na de operatie kan de heup bij verkeerde bewegingen nog gemakkelijk uit de kom schieten (luxeren). De prothese moet in deze periode de kans krijgen om goed vast te groeien. Verkeerde bewegingen en te hoge belasting moeten daarom zoveel mogelijk voorkomen worden. 

 

Orthopedie

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Orthopedie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Orthopedie

Afdeling B 22, blauwe route
Telefoonnummer: (020) 755 7034
Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur