Digitaliseren

Deze informatie is bestemd voor patiënten die het middel “digitalis” of “digoxine” of “Lanoxin®” gebruiken, voorgeschreven door de cardioloog.

Voor dit middel is het nodig dat er zich een spiegel in het bloed vormt doordat u er in het begin iets meer van inneemt. U krijgt hiervoor van de apotheek 4 tabletten in een apart doosje.

Deze neemt u in volgens het nu volgende schema:

  • Eerst twee tabletten tegelijk innemen.
  • 3 uur later neemt u één tablet in.
  • 3 uur hierna neemt u de vierde tablet in.
  • De volgende morgen begint u met 1 maal daags de dosering, zoals deze door uw cardioloog is voorgeschreven. Deze staat ook vermeld op het doosje dat u van de apotheek krijgt.
Cardiologie

Wanneer u door uw huisarts bent aangemeld via Zorgdomein, dan wordt u door het ziekenhuis gebeld voor het maken van een afspraak.

Wanneer u na drie dagen nog geen reactie heeft gekregen, kunt u zelf contact opnemen met de polikliniek.

Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt bellen met de polikliniek of een e-mail sturen.

Buitenpoli
In verband met maatregelen rondom het coronavirus is de buitenpoli echter nog gesloten. Wij doen er alles aan om deze poli zo snel mogelijk weer te openen.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: Afdeling B 26, blauwe route
E-mail: cardio@zha.nl