Digitaliseren

Deze informatie is bestemd voor patiënten die het middel “digitalis” of “digoxine” of “Lanoxin®” gebruiken, voorgeschreven door de cardioloog.

Voor dit middel is het nodig dat er zich een spiegel in het bloed vormt doordat u er in het begin iets meer van inneemt. U krijgt hiervoor van de apotheek 4 tabletten in een apart doosje.

Deze neemt u in volgens het nu volgende schema:

  • Eerst twee tabletten tegelijk innemen.
  • 3 uur later neemt u één tablet in.
  • 3 uur hierna neemt u de vierde tablet in.
  • De volgende morgen begint u met 1 maal daags de dosering, zoals deze door uw cardioloog is voorgeschreven. Deze staat ook vermeld op het doosje dat u van de apotheek krijgt.
Cardiologie

Maak uw afspraak online of telefonisch bij de Polikliniek Cardiologie.
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt online wijzigen of annuleren als u online een afspraak heeft gemaakt. Anders kunt u dit doen via het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Buitenpoli
Patiënten die de voorkeur hebben voor een afspraak in Uithoorn, moeten op de gebruikelijke wijze een afspraak maken bij de polikliniek van Ziekenhuis Amstelland. Bij het maken van de afspraak kunt u aangeven dat u graag naar de vestiging in Uithoorn wilt. U wordt dan daar ingepland.

Hartrevalidatie
Uw cardioloog bepaalt of u in aanmerking komt voor de Hartrevalidatie. Hij/zij zal de coördinator Hartrevalidatie verzoeken contact met u op te nemen. 

Cardiologie

Telefoonnummer: (020) 755 7005
Bereikbaarheid: ma t/m vrij 8.00-16.30 uur
Locatie: Afdeling B 26, blauwe route