Borstamputatie bij borstkanker

Bij een borstamputatie of ablatio mammae wordt de borst volledig verwijderd. Hierbij wordt de tepel met het tepelhof en de omliggende huid(ovaalvormig) tezamen met de borstklier weggenomen. De ondergelegen spier wordt echter intact gelaten. Meestal wordt deze operatie uitgevoerd in combinatie met een schildwachtklierprocedure. Soms gaat een borstamputatie gepaard met het direct uitnemen van de okselklieren (okselklierdissectie). Na de ingreep wordt het weefsel naar de patholoog-anatoom gestuurd.

Patiënten die in aanmerking komen voor een borstamputatie worden ook in contact gebracht met de plastisch chirurg om te beoordelen of zij in aanmerking komt voor een (directie) reconstructie.

Borstkanker-centrum

Centrum voor borstkankerzorg

Maak uw afspraak telefonisch op nummer 020-7557011 (ma t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur)

U kunt ook het afsprakenformulier invullen dan bellen wij u binnen een dag terug voor een afspraak. 
Indien u verhinderd bent of uw afspraak wilt wijzigen, wilt u dit dan minimaal 24 uur van te voren doorgeven? U kunt daarvoor gebruik maken van het wijzigingenformulier of bellen met de polikliniek.

Borstkanker-centrum

Centrum voor borstkankerzorg

Centrum voor borstkankerzorg: polikliniek assistentes ; 020-7557011
emailadres; info@borstkanker-zorg.nl

Ziekenhuis Amstelland: mammacareverpleegkundigen :mammapoli@zha.nl of 020 - 755 6023. Bij afwezigheid kunt u een boodschap op het antwoordapparaat inspreken.

VUmc; mammacareverpleegkundigen:  mammacare.info@vumc.nl of 020 - 444 3391. U kunt uw bericht inspreken, wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.