Het Wond Expertise Centrum van Ziekenhuis Amstelland timmert al jaren aan de weg voor de beste wondzorg. Daarnaast heeft het WECteam al  menig verpleegkundige met succes opgeleid tot wondverpleegkundige.

Die opleiding is onlangs bezegeld met de erkenning van het College ZOrgopleidingen. Woensdag 10 januari brachten bestuurder Sophia de Rooij en Zorgmanager Hendrik Houwing een welverdiende taart naar het WEC. Sophia: ‘Wij feliciteren jullie met het verkrijgen van deze erkenning. Wij realiseren ons dat dit centrum letterlijk en figuurlijk een grotere plek verdient. Daar werken we als bestuur aan en we hopen dat Fit for the Future dat ook zal gaan bewerkstelligen.’ Vaatchirurg Ariën Stigter stond aan de basis van het Wond Expertise Centrum en is trots op de enorme kennis die het centrum vertegenwoordigt: ‘Met de inzet van het team is het allemaal mogelijk gemaakt.’ Op het WEC is veel aandacht voor het leren en de ontwikkeling van de verpleegkundige. Het is een mooie plek om je vervolgopleiding te mogen doen!

Op de foto rechts naast Sophia: Karin Buskermolen, Coördinator Leren & Ontwikkelen, Jessica Stoop, wondverpleegkundige, Hendrik Houwing, manager Zorg, Karin van Nieuwkerk, stoma consulent en wondverpleegkundige, Nadia Veer, Physician Assistant, Christel Koerts-de Kuiper, Verpleegkundig specialist wondzorg en Ariën Stigter.